Ілон Маск заявив, що Tesla прагне «виправити неймовірно неефективний» ринок автострахування


TeslaГенеральний директор Tesla Ілон Маск прокоментував зростаючу важливість нової програми страхування автомобілів його компанії, яка хоче виправити «неймовірно неефективний» процес страхування, який підтримує високий рівень премій для багатьох водіїв.

Виступаючи на саміті All-In в Маямі, Маск зазначив, що рішення є «досить важливим зараз, оскільки страхування автомобіля є більшою угодою, як може здатися».

Він зазначив, що багато водіїв змушені знову сплачувати значну частину лізингового платежу за свій транспортний засіб у вигляді страхових премій, і сказав, що проблема полягає в тому, що він вважає непотрібною кількістю «середніх осіб», залучених до процесу страхування.

«Індустрія автострахування неймовірно неефективна, тому що на страховому ринку багато середніх та малих гравців», — сказав Маск. «Від страхового агента до остаточного перестраховика – близько півдюжини компаній, кожна з яких бере участь у процесі страхування, що робить страховку надзвичайно дорою».

Програма автострахування Tesla працює, забезпечуючи страхове покриття в режимі реального часу на основі фактично записаної поведінки людей у транспортному засобі, що, як стверджує компанія, може призвести до більш справедливих тарифів і цін, а також заощадити витрати, видаливши зайві сторони з ланцюга створення вартості.

Маск пояснив, що наявність зворотнього зв’язку в режимі реального часу щодо звичок водіння насправді призводить до того, що власники Tesla керують автомобілями безпечніше, оскільки вони можуть знати, чи впливають ці звички на їх страховий тариф чи ні.

Коли люди бачать зворотний зв'язок, вони можуть побачити оцінку в режимі реального часу, що дозволяє їм усвідомити, що якщо вони внесуть наступні зміни у свої звички водіння, вони платять менше за страховку.

Крім того, за допомогою даних у реальному часі вони намагаються зробити хорошу справу для своїх клієнтів, заощадити гроші людей та зробити дороги трохи безпечнішими.

Більшість нещасних випадків є незначними, але як зробити так, щоб вони траплялися рідше? І як зробити ремонт, пов’язаний з цією аварією, надзвичайно швидким? Наприклад, за бажанням, це буде ремонт за один день, що є різницею вдень і вночі в порівнянні з часом, коли доведеться чекати місяць, поки страхові виплати будуть врегульовані та з’ясовані, тому що Tesla також виконує ремонт при ДТП.

Раніше Маск вказував, що страхування з часом стане «основним продуктом» американського виробника електромобілів, а аналітики Morgan Stanley також нещодавно попередили, що Tesla може становити довгострокову загрозу для галузі автострахування.  | Фориншурер