Vienna Insurance Group повідомила про зростання премії у 1 кварталі 2022 року на 11,2% до 3,45 млрд євро


Vienna Insurance GroupVienna Insurance Group (VIG) повідомила про зростання премій у першому кварталі 2022 року на 11,2% до 3,45 млрд євро. Однак VIG заявила, що її прибуток до оподаткування впав на 3,3% до 124 млн євро.

VIG заявила, що спостерігає зростання преміум-класу в усіх бізнес-напрямках і сегментах. У страхуванні автотранспортної відповідальності (+18,8%), страхуванні іншого майна та від нещасних випадків (+15,2%) та страхуванні здоров’я (+11,6%) зростання премій є двозначним. Потужне зростання премій було зумовлено насамперед Чехією та розширеними сегментами Європи, зокрема Румунією, країнами Балтії, Сербією, Україною та Угорщиною.

Елізабет Стадлер, генеральний директор VIG, сказала: «Вже в минулому році нам вдалося взяти під контроль вплив пандемії на наш оперативний розвиток бізнесу, а також ми позитивно розпочали 2022 рік у всіх сегментах та напрямки бізнесу. Це видно в двозначному зростанні премій, досягнутому в першому кварталі 2022 року, який на цьому етапі ще не відчув впливу війни в Україні з кінця лютого».

«Через триваючу невизначеність щодо розвитку подій в Україні та пов’язаних із цим далекосяжних і важко оцінюваних економічних ефектів, не слід очікувати такого динамічного розвитку, як у першому кварталі, до кінця фінансового року. Ми зарезервували для VIG Group 75 мільйонів євро».

VIG також зазначає, що прибуток до оподаткування становив 123,8 млн євро, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, зменшився приблизно на 3,3%. Це пов’язано з вжитими запобіжними заходами щодо війни, що триває в Україні, які призвели до зниження фінансового результату.

Фінансовий результат (без урахування результату від консолідованих компаній) склав 148,1 млн євро у першому кварталі 2022 року, що на 15,7% менше, ніж за аналогічний період попереднього року. Чистий прибуток склав 91,3 млн євро, що на 7,7% менше, ніж у попередньому році.

Ці останні результати з’явилися майже через місяць після того, як компанія повідомила про коефіцієнт платоспроможності 250% у своїх результатах за 2021 рік.  | Фориншурер