SCOR оголошує про перші виключення з андеррайтингу та перестрахування "нафтових ризиків"


Під час щорічних загальних зборів, глобальний перестраховик SCOR оголосив про свої перші виключення з андеррайтингу щодо "нафтових ризиків", оскільки компанія оголосила про завершення покриття нових проектів нафти до 2023 року.

Французький перестраховик заявив, що зробить винятки для нафтових проектів «компаній, які до 2050 року приєдналися до Net-Zero».

SCOR має давню прихильність до боротьби зі зміною клімату, вживаючи численних заходів, щоб допомогти зменшити викиди парникових газів та сприяти справедливому переходу до економіки з низьким вмістом вуглецю.

Як член-засновник Net-Zero Insurance Alliance, SCOR продовжує адаптувати свою практику андеррайтингу, щоб активно брати участь у переході до чистого нуля.

Однак SCOR заявив, що досягнення чистого нуля може бути досягнуто лише шляхом поєднання заходів із пом'якшення клімату та адаптації до клімату, підтриманих міцною взаємодією з клієнтами та партнерами щодо активного переходу.

Тим часом The Sunrise Project та Insure Our Future заявили, що, хоча зобов’язання більше не андеррайтинг нових нафтових проектів є хорошим першим кроком, ці обмеження не охоплюють газ і, таким чином, «не відповідають тому, що необхідно для вирішення надзвичайної кліматичної ситуації».

Вони також додали, що SCOR «не зміг наздогнати своїх конкурентів», оскільки Swiss Re, Allianz і Hannover Re вже виключили нові проекти з видобутку нафти та газу зі свого страхового бізнесу відповідно до останніх висновків IPCC та МЕА.

На початку цього року як Hannover Re, так і Swiss Re задали новий імпульс серед перестраховиків, оголосивши, що вони більше не будуть перестраховувати нові проекти нафти та газу. Зовсім нещодавно Allianz також прийняв ще жорсткіші обмеження, встановивши новий галузевий стандарт.

Зазначається, що ці лідери надіслали галузь чіткий меседж і що страховики починають прислухатися до кліматичної науки.  | Фориншурер