Інвестори «все більше розчаровуються» у секторі перестрахування через зростання збитків та невизначеності


Інвестори «все більше розчаровуються» у секторі перестрахування через зростання збитків та невизначеностіАналітики інвестиційного банку Berenberg охарактеризували конфлікт між Росією та Україною як «останній цвях у труну» для багатьох інвесторів, які «все більше розчаровувалися схильністю сектору перестрахування втрачати гроші».

Великі збитки від стихійних лих за останні п’ять років у поєднанні з втратами від COVID-19 як у ризиковому перестрахуванні, так і в перестрахуванні життя, допомогли посилити ринок перестрахування. Але після зустрічі з інвесторами на північному сході США аналітики повідомляють, що інвестори ще не знайшли підтвердження цього в прибутках.

У поєднанні з постійною невизначеністю щодо втрат війни Росії і України та майбутніх сезонів ураганів, Berenberg очікує, що апетит інвесторів залишиться приглушеним протягом наступних кількох місяців, коли мова заходить про сектор перестрахування.

Після обговорення з інвесторами аналітики сказали, що ключовими моментами, які обговорювалися щодо перестрахування, були сильні тенденції ціноутворення та потенціал підвищення ризику від зміни клімату, що спричиняє зростання премій перестрахування.

Інші теми включали міцність балансу, андерайтинг, прагнення обмежити ризики накопичення шляхом зменшення сукупних перестрахувальних покриттів та підвищене неприйняття ризиків, що також розглядається як ключовий фактор зростання премій перестрахування.

Інвестори в цілому погодилися з тим, що Munich Re був найкращим вибором серед перестраховиків, але побоювалися інвестувати більше напередодні сезону ураганів, який триває з липня по жовтень, а також вважають, що перестраховики мають значну невизначеність у зв’язку з ризиком щодо авіаційних претензій у Росії.

Ризик смертності життя в США є однією з ключових напрямків невизначеності інвесторів, оскільки інвестори все ще не впевнені - вищі втрати смертності у 2021 році пов’язані лише з пандемією COVID-19 чи існує основна тенденція зростання смертності.

Комбіновані страховики продовжували залишатися популярними, і багато інвесторів називали явними перевагами ширшу диверсифікацію цих компаній щодо бізнес-моделі та балансу, а також їх більшу ліквідність.

«Привабливість Composites полягає в наступному: знижена волатильність прибутків, частково завдяки більш жорстким умовам щодо ризиків, таких як кіберзахист та перерви в бізнесі; високі та зростаючі дивіденди, а також викупи; і їхня стратегія монетизації портфелів страхування життя, завдяки вищим процентним ставкам», – пояснив Berenberg.  | Фориншурер