Інвестиції в InsurTech-сектор в 2021 році побили нові рекорди


Інвестиції в InsurTech-сектор в 2021 році побили нові рекордиГлобальні інвестиції в страхові технології в 2021 році, згідно з Global Insurtech Report Gallagher Re, перевищили 15,8 мільярдів доларів – ця цифра є найвищою за всю історію та 2019-2020 роки разом.

Протягом 2021 року близько 9,4 млрд доларів було інвестовано в InsurTech-напрямки Property & Casualty, а залишок у розмірі 6,4 млрд доларів – приблизно 40,5% від загальної суми після величезного зростання в четвертому кварталі – було спрямовано в компанії Life & Health. Зростання загального фінансування в останньому кварталі минулого року було зумовлено 13 «мега-раундами» угод. На них припадає 71% від 5,3 млрд доларів, інвестованих за цей період.

Поряд з цим, четвертий квартал 2021 року також був – до останнього першого кварталу 2022 року – найбільшим за всю історію раундів фінансування Seed, Angel та Series A, які склали 635 мільйонів доларів.

Неймовірна траєкторія зростання глобального фінансування InsurTech відбулася протягом останніх дев'яти років, після того, як ми почали відстежувати це в 2012 році, що завершилося рекордною сумою в 15,8 мільярдів доларів у 2021 році. До кінця 2021 року в іншуртехи було інвестовано величезні 41,65 мільярда доларів у 2249 угодах у 63 країнах. Він включав 99 мега-раундів, що склало 21,88 мільярда доларів від загальної суми. Таким чином, більше половини всіх інвестицій (52%), розгорнутих протягом цього періоду, було спрямовано лише на 4,4% усіх угод іншуртехів.

Зростання інвестицій в InsurTech-сектор за останнє десятиліття було неймовірно вражаючим, і на даний момент уповільнення не спостерігається, оскільки в першому кварталі 2022 року в усьому світі зафіксовано 2,2 мільярда доларів інвестицій. Якщо в порівнянні з попереднім кварталом [4 квартал 2021 року] було зафіксовано «лише» 43% загального обсягу глобальних інвестицій, у першому кварталі 2022 року спостерігався паритет між кварталами з точки зору загального потоку угод, зафіксовано 143 угоди.

Останній звіт Gallagher Re починається з географії InsurTech в регіоні. У ньому зазначається, що наприкінці 2021 року в США було більше інвестицій у InsurTech – як з точки зору фінансування, так і кількості угод – ніж у наступних 60 країнах разом узятих. До кінця 2021 року в регіоні було 54,62% ​​усіх здійснених угод, залучивши 27,2 мільярда доларів за 1237 раундів, з яких 26,5 мільярдів доларів залучили американські компанії. Звіт також зосереджується на останніх квартальних статистичних даних щодо інвестицій в регіон.

Квітневий звіт також включає тематичні дослідження іншуртехів: Root - ризикового стартапу персональних видів страхування; Zenda з Мексики, яка пропонує цифрове медичне страхування MGA у партнерстві зі Swiss Re та Prevem Seguros; Foxquilt, яка пропонує власні комерційні страхові продукти в США та Канаді за підтримки Munich Re.

У звіті «Deal of the Quarter» досліджується транзакція, завдяки якій у Латинській Америці з’явився перший єдиноріг з оцінкою понад 1 млрд доларів - Betterfly. Digital Health іншуртех автоматично відстежує хороші звички людей і винагороджує їх безкоштовним страхуванням життя.

Оскільки майже всі нові ідеї та учасники зараз мають технологічний напрямок, відокремити їх стає важче. Якби ми озирнулися на кожну інвестицію в страховий сектор з тих пір, як технологія була вперше закріплена, і перекласифікували дані про інвестиції до поточного ширшого використання цього терміну, нещодавня траєкторія зростання інвестицій в InsurTech-сектор у всьому світі могла б виглядати трохи менш вражаючою та різкою.

Переважна більшість нових страхових проектів отримають значну підтримку технологій. Технологія стане платформою, інструментом і продуктом, який продовжуватиме підтримувати нашу галузь актуальною та економічно ефективною, тому термін «InsurTech» потребує переформатування.  | Фориншурер