Sanlam і Allianz об'єднали зусилля для створення африканського страхового гіганта


Sanlam і Allianz обSanlam, найбільша небанківська компанія з надання фінансових послуг в Африці, і Allianz, один з провідних світових страховиків, погодилися об’єднати свої поточні та майбутні операції в Африці, щоб створити найбільшу панафриканську небанківська компанію з надання фінансових послуг на континенті.

Спільна компанія буде розміщувати бізнес-підрозділи як Sanlam, так і Allianz в африканських країнах, де є одна або обидві компанії. Намібія буде включена пізніше, а Південна Африка виключена з угоди.

Об’єднані операції Sanlam і Allianz створять провідну панафриканську небанківську структуру фінансових послуг, яка діятиме в 29 країнах по всьому континенту. Спільне підприємство буде найбільшим панафриканським страховим гравцем і, як очікується, увійде в трійку лідерів на більшості ринків, на яких буде працювати страховик.

Голова спільного страховика буде змінюватися кожні два роки між Sanlam та Allianz. Генерального директора підприємства буде названо в установленому порядку.

Sanlam — це панафриканська група фінансових послуг, що котирується на фондових біржах Йоганнесбурга, Намібії та A2X. Через свої кластери: Life and Savings, що охоплюють підрозділи Retail Mass, Retail Affluent та Corporate; Sanlam Emerging Markets; Sanlam Investment Group; і Santam, Група надає комплексні фінансові рішення на замовлення інституційним клієнтам і споживачам у всіх сегментах ринку. Сфери компетенції Sanlam включають страхування життя та загальне страхування, фінансове планування, вихід на пенсію, інвестиції та управління багатством.

Заснована в 1918 році як компанія зі страхування життя, Sanlam перетворилася на найбільшу групу небанківських фінансових послуг в Африці завдяки своїй стратегії диверсифікації.

Sanlam також має інтереси у сфері страхування в Індії, Малайзії та Великобританії та має бізнес-інтереси в США, Австралії, Філіппінах та Лівані.  | XPRIMM