ЄС заборонить страховикам покривати ризики, пов'язані з транспортуванням російської нафти


ЄС заборонить страховикам покривати ризики, повЗгідно з новим звітом Bloomberg, Європейський Союз намагається перешкодити страховим компаніям вести бізнес у Росії, пов'язаний з транспортуванням нафти.

Як повідомляється, посли розглядають плани поступового припинення імпорту російської сирої нафти протягом наступних шести місяців і очищеного палива до кінця року.

Страхування суден має вирішальне значення для перевезення світових товарів. Фрахтувальники наполягають на тому, що судно має так званий захист і страхове покриття відшкодування, яке захищає від ризику розливу нафти, де витрати можуть сягати мільярдів доларів. Якщо для деяких вантажів неможливо забезпечити страхове покриття, торгівля може зупинитися. Страхування є одним із ключових заходів, які США та Європа використовували в минулому, щоб обмежити експорт іранської нафти.

Запропонована заборона, пише Bloomberg, поширюватиметься на надання «прямо чи опосередковано технічної допомоги, посередницьких послуг, страхування, фінансування чи фінансової допомоги або будь-яких інших послуг, пов’язаних із транспортуванням, у тому числі шляхом передачі з судна на судно, до третіх країн сирої нафти та нафтопродуктів, які походять із Росії або були експортовані з Росії».

Передбачається, що цей аспект заборони включає страхування.

Вторгнення Росії в Україну перевернуло значну частину страхового ринку в країні, оскільки страховики та перестраховики намагалися вийти з ринку країни-агресора. Інші компанії, такі як рейтингове агентство A.M. Best, припинили всю свою комерційну діяльність в Росії. В якості подарунка агенція також знизила і зняла кредитні рейтинги двох російських страхових компаній. S&P також зробив це .

Тим часом галас навколо понад 500 літаків, що затрималися в межах російських кордонів, триває, і, як повідомляється, Lloyd's залучив юридичну компанію Clyde & Co, щоб проконсультувати її позицію, коли пред'являються претензії до страховиків щодо втраченого літака.  | Фориншурер