Страховики оцінили збитки від повені в Австралії в $3,35 млрд


Страховики оцінили збитки від повені в Австралії в $3,35 млрдЗгідно з новими даними Страхової ради Австралії (ICA), повінь, яка вразила південно-східний Квінсленд і узбережжя Нового Південного Уельсу на початку цього року, є найдорожчою за всю історію.

ICA заявила, що на даний момент ця природна катастрофа обійшлася в 3,35 мільярда доларів у вигляді застрахованих збитків понад майже 200 тис. претензій. Це робить цю подію найдорожчою повінню в історії Австралії та п’ятою за величиною катастрофою після граду в Східному Сіднеї (1999 р., 5,57 млрд доларів), циклону Трейсі (1974 р., 5,04 млрд доларів), циклону Діна (1967 р., 4,69 млрд доларів) і Землетрус Ньюкасл (1989, 4,24 млрд доларів).

Ендрю Холл, генеральний директор ICA, повідомив у своїй заяві: «Ми знали, що цьогорічна повінь на східному узбережжі була однією з найбільших повені в нашій історії, але ці оновлені дані показують, що в грошовому вираженні це була насправді найбільша за всю історію стихія. Лише чотири інші катастрофи коштували дорожче, і це не рекорд, який ми хочемо побити».

За даними ICA, зростання страхових виплат в порівнянні з попередніми повенями обумовлено вищими витратами на особисте майно та комерційну нерухомість, що відображає підвищену вартість матеріалів і складне середовище ланцюга поставок.

86,4% претензій стосувались майна та 13% автотранспорту. ICA також повідомила, що понад 11% претензій закрито, а страхувальникам вже виплачено 580 мільйонів доларів.

ICA повідомила про уповільнення кількості претензій відразу після середини березня. Це останнє оголошення від ICA трохи нижче, ніж (3,4 мільярда доларів), опубліковане PERILS в середині квітня. Перед цим A.M. Best оголосив на початку того місяця, що перестраховики, швидше за все, понесуть основний тягар збитків, які тоді становили 2,5 мільярда доларів.

Це узгоджується з оголошенням Fitch, що повінь та сильні шторми на південному сході Квінсленда та Нового Південного Уельсу вплинуть на прибутки страховиків, а не на їхній капітал, через потужну програму перестрахування.  | Фориншурер