Lloyd's найняла юристів для оцінки ситуації, пов’язаної з незаконною націоналізацію європейських літаків Росією


LloydLloyd's найняла юридичну компанію Clyde & Co., щоб оцінити поточну ситуацію, пов’язану з незаконною націоналізацію європейських літаків Росією після її вторгнення в Україну.

Відомо, що понад 500 літаків залишилися в Росії після того, як країна почала вторгнення в Україну на початку цього року. Закон, прийнятий Держдумою в березні, дозволяє державі націоналізувати літаки, щоб «забезпечити стабільне функціонування національної транспортної системи», дозволяючи сертифікувати та реєструвати транспортні засоби в країні.

Тоді Беренберг заявив, що ця ситуація є найбільшим ризиком для лондонського страхового ринку, враховуючи, що вартість літаків перевищує 10 мільярдів доларів. Таку думку в той же час відобразив Bank of America.

Тепер The Telegraph повідомляє, що Lloyd's найняла Clyde & Co. для врегулювання претензій до страховиків за втрачений літак. Lloyd's зазнає збитків у Росії через приблизно 90% страхового покриття так званої «Hull War and Allied Perils», що надається лондонським ринком, за словами брокерів. Цей вид страхування захищає власників від наслідків війни.

Видання також повідомляє, що ірландська компанія з лізингу літаків AerCap найняла юридичну компанію Clifford Chance для консультацій щодо переговорів щодо позовів на загальну суму 3,5 мільярда доларів. Очікується, що переговори триватимуть роки.

Пол Джебелі, глобальний керівник відділу фінансування активів юридичної фірми Withers повідомив, що це призведе до генерації страхових судових спорів і арбітражів, оскільки різні сторони будуть змушені. «Вирішення суперечок щодо страхового покриття вимагає розумного комерційного підходу до позицій сторін, а цього, відверто кажучи, наразі бракує з обох сторін».

У березні всі ірландські лізингодавці, на які припадає понад 60% світового парку орендованих літаків через сприятливий податковий режим країни, розірвали свої лізингові угоди до крайнього терміну, який був частиною пакету економічних санкцій, запроваджених ЄС після вторгнення Росії в Україну.  | Фориншурер