Чистий збиток Swiss Re за 1 квартал 2022 року через війну в Україні склав $248 млн


Swiss Re повідомила про чисті збитки в розмірі 248 мільйонів доларів за перший квартал 2022 року через війну в Україні, підвищену волатильність фінансового ринку та триваючу пандемію COVID-19. Незважаючи на ці труднощі, Swiss Re залишається зосередженим на досягненні своїх фінансових цілей на 2022 рік.

"Перший квартал виявився складним. Вторгнення Росії в Україну стало шоком, і наші думки вплинули на всіх. Хоча ситуація залишається дуже невизначеною, і ми не вважаємо, що маємо надзвичайний ризик, ми вирішили прийняти проактивний та обережний підхід до створення резервів для потенційних наслідків війни. Незважаючи на це та інші труднощі в кварталі, компанії Swiss Re зосередяться на досягненні фінансових цілей на рік", заявив Головний виконавчий директор Swiss Re Group Крістіан Мументалер.

Swiss Re повідомила про чистий збиток у розмірі 248 мільйонів доларів та рентабельність капіталу –4,6% у першому кварталі 2022 року в порівнянні з чистим прибутком у 333 мільйони доларів та рентабельністю капіталу 5,2% за аналогічний період минулого року. Група покрила понад 524 мільйони доларів збитків у зв'язку з великими природними катастрофами, а також збитки від COVID-19 на суму 515 мільйонів доларів. Крім того, Swiss Re зарахувала 283 мільйони доларів у резерви, пов’язані з війною в Україні.

У той же час Swiss Re продовжив нарощувати чисті зароблені премії та комісійні доходи для Групи, збільшивши їх на 4% порівняно з періодом попереднього року до 10,6 млрд доларів в першому кварталі 2022 року.

На рентабельність інвестицій Swiss Re в розмірі 0,7% вплинули втрати від ринкової оцінки акцій, а також незначні втрати від ризиків, пов'язаних з Росією. Дохідність постійного доходу в 2,1% демонструє якість і стабільність портфеля базових активів.

Позиція Swiss Re щодо капіталу залишалася дуже сильною, а коефіцієнт групового Swiss Solvency Test (SST) у верхній половині цільового діапазону 200–250% станом на 1 квітня 2022 року.  | Фориншурер