Глобальний дохід страхових маркетплейсів в 2021 році перевищів $6,7 млрд


Глобальний дохід маркетплейсів на страховому ринку в 2021 році перевищів $6,7 млрдДохід страхових маркетплейсів у 2021 році, отриманий у світі від діяльності на страховому ринку, становив понад 6,7 мільярдів доларів. Багато груп, що працюють у цьому секторі, досягли високих темпів зростання, але продовження цієї позитивної траєкторії сповільнюється.

З іншого боку, сумніви аналітиків стосуються оптимальної моделі для страхових ринків, а також того, наскільки добре вони будуть конкурувати з новим поколінням цифрових посередників.

Insuramore проаналізували доходи майже 340 сайтів порівняння страхових послуг та агрегаторів, які повністю або частково зосереджені на онлайн-діяльності на страховому ринку, у т.ч. понад 250 груп, які володіють одним або кількома з них. На 100 провідних груп, які володіють маркетплейсами, припадає 97,6% світової ринкової вартості в 2021 році, а BHL Holdings зі штаб-квартирою у Гернсі (оператор "ComparetheMarket.com" серед інших брендів) є ймовірним лідером ринку маркеплейсів, йдеться у звіті Effective Insurance Marketing Strategies.

Бренди страхового ринку є найбільш численними в США, хоча це обумовлено більше відвертим розміром американського страхового сектора, ніж часткою поширення або впливом цієї моделі там, яка відстає від інших країн. За США за цим показником слідують Франція, Великобританія, Німеччина та Індія. Разом у цих п’яти країнах представлено 126 брендів маркетплейсів. Крім того, більше 70% із загальної кількості 340 брендів у всьому світі займаються виключно порівнянням страхових продуктів, решта об’єднують інші фінансові продукти та банківські послуги (кредити та депозити).

Доходи ТОП-5 світових груп страхових маркетплейсів, 2021

Доходи ТОП-5 світових груп страхових маркетплейсів

Страхові маркетплейси стали зростаючим напрямком нових систем дистрибуції страхування з тих пір, як перші піонери в цій галузі з'явилися на початку 21 століття. Тим не менш, невідомо, наскільки вони процвітатимуть у майбутньому.

Один з елементів цієї невизначеності стосується характеру страхових груп, які найкраще можуть володіти діяльністю сайту порівняння страхових послуг. Станом на травень 2022 року, окрім багатьох ринкових груп, що належать приватним інвесторам, групи власників включають не лише групи страхових андеррайтингів (наприклад, Covéa, Legal & General) та посередницькі групи (APRIL, ASSITECA), а й медіакомпанії (наприклад, Bauer Media, DPG Media), підприємства електронної комерції (наприклад, Alibaba, Rakuten), ширші фінтех-конкуренти (Gruppo MutuiOnline, LendingTree) та інші типи власників (Petco, "Way.com").

Більше того, останнім часом помітні злиття та поглинання в цьому секторі призвели до продажу Admiral (групи страхових андеррайтингів) більшості своїх торгових марок у RVU, придбання каліфорнійського маркетплейсу Gabi від Experian, а також придбання торгових марок GoCompare та Mozo від Future (група ЗМІ).

Насправді, це питання про оптимальну модель власності для діяльності на страховому ринку не є новим; Tesco (британський бренд супермаркетів) раніше, як і Google, запускав власний сайт порівняння страхових послуг.

Географічна частка ТОП-100 найбільших груп страхових маркетплейсів за доходами, 2021

ТОП-100 найбільших груп страхових маркетплейсів за доходами

Інший сумнів стосується конкурентного середовища та того, наскільки поява нового покоління цифрових посередників на базі штучного інтелекту вплине на існуючі страхові ринки. Незважаючи на те, що такі посередники не обіцяють надавати порівняння всього ринку для всіх або більшості страховиків, такі посередники частково призначені для використання своїх технологій для досягнення маркетингової переваги. Інакше кажучи, вони можуть виявитися кращими, ніж деякі ринки, надавати ппростий страховий продукт у цифровому форматі за правильною ціною та з найефективнішою рекламою для будь-якого клієнта, особливо для клієнтів, чиї потреби в страхуванні можуть навіть відрізнятися від мейнстріму.  | Фориншурер