Google і Amazon є потенційною загрозою для традиційних страховиків


Google і Amazon є потенційною загрозою для традиційних страховиківОпитування, проведене GlobalData, свідчить про те, що Google становить найбільшу загрозу для страховиків, якщо техногігант почне пропонувати продукти страхування домогосподарств.

Такі компанії, як Google і Amazon, маючи значну впізнаваність бренду, розширені цифрові можливості та швидке обслуговування клієнтів, можуть вийти на традиційний страховий ринок.

Щоб оцінити настрої споживачів, у 2022 році GlobalData в опитуванні споживачів страхування поставило питання про те, чи будуть покупці розглядати можливість придбання страхування житла у нетрадиційного постачальника.

Понад 25% респондентів заявили, що готові купити страхування майна в Google, тоді як Amazon та постачальники енергії також отримали хороші результати.

«Прискорене зростання цифровізації після пандемії та збільшення використання пристроїв розумного дому означає, що технологічні компанії та сторонні гравці становлять загрозу для страховиків у Великобританії, використовуючи свої навички цифровізації та впізнаваності бренду для залучення клієнтів», – пояснює GlobalData.

Звичайно, Google, його материнська компанія Alphabet і деякі її дочірні компанії занурилися в страховий простір через різні партнерства. Зокрема, це включає інвестування в страхові технології, запуск страхового партнерства з перестраховиком Swiss Re, а також підтримку першого повністю цифрового та алгоритмічного синдикату Lloyd's.

Amazon деякий час дражнила над своїм входженням у страховий простір, у звітах у 2019 році йшлося про те, що вона може орієнтуватися на страхування майна як брокер, а потім повідомляє, що наступного року готується вийти на ринок автомобільного страхування США. Протягом багатьох років компанія також укладала численні партнерські відносини, пов’язані зі страхуванням, з такими гравцями як Marsh та Reinsurance Group of America.

Але коли справа доходить до продажу страхування безпосередньо споживачеві, з якихось причин цього просто ще не сталося.

«Amazon викличе особливу занепокоєння для страховиків, оскільки ходили чутки, що вже багато років вона знаходиться на межі входу в індустрію страхування. З іншого боку, Facebook навряд чи буде таким успішним через негативні новини в пресі останніх років. Споживачі також навряд чи розглядатимуть WhatsApp як життєздатного постачальника страхових продуктів», – вважають аналітики GlobalData.

Позитивним моментом для Google і Amazon є те, що вони вже мають міцні зв’язки з багатьма будинками у Великобританії через Google Home і Amazon Echo відповідно. Постачальники енергії також присутні в страхуванні, говорить GlobalData.

Насправді, схоже, ці гравці будуть прагнути стати партнерами для страховиків і запропонувати технологію, щоб допомогти страховим продуктам. Однак GlobalData виявила, що якби ці компанії вирішили пропонувати свої власні страхові продукти, значна частина споживачів розглядала б їх як конкурентів страховиків.  | Фориншурер