Три способи відповідального впровадження штучного інтелекту в страховій галузі


Три способи відповідального впровадження штучного інтелекту в страховій галузіСтрахові компанії, які зможуть швидко та відповідально запровадити технологію штучного інтелекту (АІ), матимуть перевагу. Як і всі сучасні підприємства, постійне використання штучного інтелекту в страховій галузі є ключовим компонентом, що дозволяє виділитися і перевершити конкурентів.

Згідно з дослідженням, опублікованим KPMG, у страхових та фінансових послугах рівень впровадження АІ є найвищим серед усіх галузей (+37% за рік). Використання машинного навчання та обробки природної мови допомагає страховикам декількома способами, включаючи виявлення потреб страхувальників, управління продажами та автоматизацію андеррайтингу.

Проте зростаючий скептицизм щодо захисту даних, конфіденційності та упередженості вимагає від галузі відповідального підходу до використання штучного інтелекту. Ось три речі, які слід враховувати страховикам, щоб забезпечити відповідальне впровадження АІ-технологій.

Прозорість

При впровадженні АІ важливо розуміти, як формуються моделі і як вони використовуються. Якщо замислитися, це особливо важливо у такій галузі, як страхування, яка базується на таких фундаментальних засадах, як рівність, порозуміння та турбота одне про одного. Не завжди легко розшифрувати мову фахівців за даними, але якщо ви впроваджуєте продукт, орієнтований на АІ, вам потрібно бути впевненим, що ви можете пояснити, як і чому це робиться.

Переконайтеся, що ви можете відповісти на такі прості запитання, як:

  • Хто це розробив?
  • Яка основна мета технології?
  • Чому рішення саме таке?

Також необхідно зрозуміти, які дані використовувалися для навчання моделі, та перевірити справжність набору даних.

Вирішальне значення матиме як глибоке розуміння моделей штучного інтелекту, так і боротьба з упередженнями. У міру того, як страховики все більше масштабують АІ, зростає можливість упередженості, яку необхідно активно і постійно знижувати. Ці обмеження можуть призвести до того, що малозабезпечені групи клієнтів будуть вважатися менш кредитоспроможними або піддаватися несправедливому ціноутворенню.

Страховики несуть першорядну відповідальність за те, щоб набори даних були законними та аналізували, чи були алгоритми закодовані таким чином, що може ненавмисно «узаконити» дискримінацію серед громадян.

Регулювання

Хто відповідає за забезпечення прозорості страхової галузі під час використання штучного інтелекту? Потрібні зусилля багатьох зацікавлених сторін, включаючи фахівців з обробки даних, уряду, власників бізнесу та агентств, щоб регулювати галузь та притягувати гравців до відповідальності.

У міру того, як регулюючі органи та групи з дотримання нормативних вимог продовжують аналізувати використання АІ у страховій галузі, кількість прийнятих законів збільшилася. Сюди входять Директива про дистрибуцію страхових послуг у Європі, проект зрозумілого штучного інтелекту в США та Закон Каліфорнії щодо конфіденційності даних споживачів. Існує також загальний Кодекс поведінки АІ, створений Національною асоціацією комісарів зі страхування.

Ці підходи можуть захистити дані споживачів та підвищити довіру громадськості до штучного інтелекту. Хоча державне регулювання є ключем до моніторингу відповідального використання АІ, це не єдине рішення, доступне компаніям, які хочуть допомогти регулювати відповідальне використання штучного інтелекту. Важливо заглянути всередину вашої організації, щоб переконатися, що вона створює культуру прозорості та виховує у співробітників почуття довіри, щоб вони могли заявити про упередженість.

Люди

Нарешті, хоча АІ може звільнити співробітників для застосування їхніх навичок в інших підрозділах компанії, страховики повинні залишити їх як невід'ємну частину рівняння. Згідно зі звітом Accenture, лише 35% страховиків застосовують інклюзивний дизайн або принципи проектування, орієнтовані на людину, для підтримки взаємодії людини та машини. Щоб отримати максимальну віддачу від штучного інтелекту, людська участь має залишатися у багатьох аспектах діяльності компанії. Команди, що займаються обслуговуванням клієнтів, повинні бути добре поінформовані про доступні технології штучного інтелекту, які допоможуть їм у їх роботі та дадуть можливість зрозуміти, які процеси можна оптимізувати.

Підсумок: людський досвід + АІ сильніший, ніж просто людський досвід чи лише АІ.

Страхова галузь історично була першим користувачем даних та статистики і сьогодні швидко рухається до повсюдного впровадження передового штучного інтелекту. Наприклад, кількість страхових компаній, які повідомляють про те, що вони використовують АІ для побудови моделей ризику для прийняття рішень та скорочення ручного введення, за останні два роки збільшилася вдвічі.

60% компаній націлені на такі можливості у 2021 році. АІ дедалі більше інтегрується у повсякденні робочі процеси страхування. Тому компанії, які зможуть швидко та відповідально запровадити цю технологію, матимуть перевагу.  | Фориншурер