56% страховиків вважають цифровізацію та інвестиції в технології найбільшими проблемами дистрибуції


56% страховиків вважають цифровізацію та інвестиції в технології найбільшими проблемами дистрибуції та зростанні продажівОпитування страховиків, проведене A.M. Best, показало, що більше половини респондентів вважають цифровізацію та технологічні інвестиції найбільшими проблемами в модернізації дистрибуції та зростанні продажів.

56% респондентів вважали цифровізацію та технологічні інвестиції значними перешкодами для продажів, а ще 36% назвали головною проблемою покращення роботи з клієнтами або розуміння споживчих тенденцій.

Це означає, що майже 80% страховиків вважають технології та інновації сферами, де вони зосереджують більшість своїх удосконалень каналів збуту.

Опитування посилило уявлення про те, що карантин від COVID-19 змусило страховиків швидко задовольнити свої бізнес-вимоги та потреби клієнтів, наприклад, запровадити безперешкодний віддалений доступ до врегулювання, андеррайтингу, контролю збитків та видачу страхових полісів.

Зрештою, пандемія прискорила цифрову трансформацію, особливо для технологічних ліній, таких як автострахування.

A.M. Best вважає, що зростання страхових технологій має продовжуватися на ринку страхування автомобілів та житла, оскільки страховики зосереджуються на ефективних способах покриття та обслуговування клієнтів, зокрема, оскільки автоматизований андеррайтинг сприяє значно більшому відсотку нових продажів.

70% компаній помірно або дуже задоволені своїми інноваційними зусиллями, пов’язаними з дистрибуцією, а ті, які більше задоволені, зазвичай мають більший щорічний ріст премії в середньому за останні 10 років.

Крім того, хоча 50% респондентів заявили, що нові канали збуту не розглядаються, майже 25% розглядають модель безпосереднього споживача (DTC), тоді як приблизно 18% розглядають незалежних агентів та інші нетрадиційні канали.

A.M. Best очікує, що це призведе до поглибленого аналізу витрат на розповсюдження (РВД), і те, що вони платять партнерам — щоб забезпечити належне обслуговування клієнтів.  | Фориншурер