Рівень тероризму і політичного насильства продовжують зростати з тарифи на страхування


Рівень тероризму і політичного насильства продовжують зростати з тарифи на страхуванняЗа даними Willis Towers Watson, тарифи на страхування продовжують зростати разом із загрозою тероризму, саботажу та політичного насильства на кількох фронтах. Війна в Україні породила поширені питання щодо страхування ризиків та застосування "військових" виключень.

Оскільки бойові дії, катастрофічні збитки та застосування санкцій зростають, ринок страхування та перестрахування готовий до значних збитків, а основні спеціалізовані страховики та перестраховики вже відчувають падіння вартості акцій.

Страхувики в регіоні будуть уважно оцінювати покриття збитків через війну, які зазвичай виключаються з договорів страхування. Занепокоєння також стосується виключень військових ризиків п’яти держав, що позбавляє висвітлення будь-якого конфлікту між двома або більше з цих держав: Росією, Великобританією, США, Китаєм та Францією.

За словами WTW, санкції також можуть вплинути на збитки компаній у Росії та Білорусі, оскільки деякі уряди можуть заборонити страхові виплати, якщо це порушує закон про санкції.

Очікується збільшення випадків суспільних заворушень у зв’язку зі зростанням антивоєнних настроїв та дефіциту продовольства.

Страховики продовжують пропонувати широкий спектр спеціалізованих продуктів, призначених для пом’якшення наслідків теракту або громадянських заворушень — і, якщо можливо, запобігання таким актам.

Незважаючи на зростаючі загрози та інциденти, місткість страхового ринку для покриття ризиків тероризму та політичного насильства залишається стабільною, хоча WTW очікує, що темпи ростуть у міру накопичення збитків.

Нове покоління аналітичних інструментів управління кризовими ситуаціями пропонує кількісні та якісні дані щодо концентрації ризику, близькості до потенційних цілей та гарячих точок загрози.

Страхові структури залишаються засобом доступу до відшкодувань, передбачених TRIPRA (Закон про страхування терористичних ризиків 2019 року), забезпечуючи високу місткість та широкий спектр покриття ризиків.  | Фориншурер