Пандемія COVID-19 підкреслила занепокоєння навколо кіберстрахування


Згідно з новим звітом Валютного управління Бермудських островів, пандемія COVID-19 підкреслила зростаючий інтерес і занепокоєння з приводу кіберризиків і потребу в надійному ринку кіберстрахування.

Оскільки організації змушені продовжувати працювати віддалено, суб’єкти кіберзагроз продовжують використовувати притаманні недоліки кібербезпеки.

Взаємозалежність, зумовлена глобалізацією, і потреба в цифровізації відкриває шлях для багатьох жертв кібератак у різних секторах бізнесу.

З огляду на це, попит на страхове кібер-покриття продовжує зростати, підкреслюючи необхідність того, щоб страховий сектор продовжував удосконалювати свою практику кібер-андеррайтингу.

Хоча кіберстрахування залишається невеликою частиною загального страхового ринку, інформація, зібрана з кінця 2020 року (YE), вказує на постійне зростання як валових, так і чистих премій з кіберстрахування на 233 і 110 мільярдів доларів.

У 2020 році спостерігалося незначне загальне збільшення премії, на 2,7% у річному обчисленні, порівняно зі збільшенням як валових, так і чистих ризиків.

Сполучені Штати, Велика Британія та Європа продовжують домінувати в географічному розподілі страхових кіберполісів, що становить 75% від загальної кількості.

Кібер-збитки, понесені протягом періоду, і коефіцієнти збитків продовжують зростати, як і очікувалося. Тим не менш, поточні дані продовжують показувати, що галузь, здається, достатньо капіталізована для покриття визначених найгірших сценаріїв.

Однак BMA продовжує висловлювати свою стурбованість повним впливом негативних кібер-викликів на ринок.   | Фориншурер