Кенійський стартап Lami Technologies придбав Bluewave Insurance Agency для доступності страхування в Африці


Кенійський страховий стартап Lami Technologies придбав Bluewave Insurance AgencyКенійський страховий стартап Lami Technologies придбав Bluewave Insurance Agency, оскільки прагне зробити страхові продукти доступними для більшої кількості людей по всій Африці.

З моменту запуску в 2016 році Bluewave створила онлайн-платформу, яка дозволяє клієнтам отримувати доступ до продуктів мікрострахування через різноманітні канали, включаючи USSD, SMS, чат-боти WhatsApp та веб-додатки. У новій домовленості Lami інтегрує технологію Bluewave у свою основну платформу, ще більше розширюючи можливості B2B2C.

Угода також відкрила нові ринки для Lami в Малаві та Демократичній Республіці Конго, де Bluewave вже працює. Маючи доступ до Малаві, наприклад, Lami залучить тисячі дрібних фермерів, включаючи 60 тис., які вже є в базі даних Bluewave.

Засновник і генеральний директор Lami Technologies Джихан Абасс під час інтерв’ю сказав TechCrunch, що «команда Bluewave створила модулі (наприклад, продукти мікрострахування на основі USSD), які, на нашу думку, могли б особливо покращити програми B2B2C. Вони провели досить багато роботи з модулів врегулювання збитків з мікрострахування. Всі ці різні речі можна інтегрувати в основну платформу Lami. Ми також можемо продовжувати надбудовувати його, а також використовувати частини нашої технології для покращення ціноутворення, щоб зробити цей досвід набагато кращим».

Після придбання Lami зможе вийти на страховий ринок Нігерії та ряд україн Північної Африки. За межами Кенії Lami працює на інших ринках, таких як Уганда та Танзанія, завдяки партнерству.

Інновації та розширення цифрових послуг сприяють поширенню страхування, дозволяючи мікро-платежі, гнучку реєстрацію, швидкий час розгляду претензій і доступ до широкого спектру послуг через мобільні телефони. В Африці проникнення страхування становить менше 3%; а якщо вилучити Південну Африку, охоплення падає до 1,2%. Саме ця прогалина змусила команду запустити стартап Lami, який був запущений в Кенії в 2018 році.

Lami спільно розробляє продукти зі своїми партнерами по андеррайтингу, поширюючи унікальні страхові продукти для своїх клієнтів, а завдяки своїй технологічній інфраструктурі сприяє поширенню страхових продуктів за допомогою підходу B2B2C.

API стартапу дозволяє таким організаціям, як банки, пропонувати своїм клієнтам цифрові страхові продукти, зручно охоплюючи широкі маси. Протягом багатьох років Lami інтегрувала свій API з 12 організаціями в різних секторах, включаючи логістику, електронну комерцію, банківську справу та фінансові технології, розширюючи різні продукти для своїх користувачів.

Серед компаній, з якими Lami вже співпрацює, – Sendy, цифровий логістичний стартап, і Kwara, необанк для кредитних спілок. Партнерство з Sendy дає змогу вантажним перевізникам у Східній Африці (Кенія, Уганда та Танзанія) отримати доступ до страхування транзиту за одну поїздку, а його робота з Kwara робить страхові продукти доступними для понад 60 тис фермерів ассоціації SACCO.

Оскільки технології продовжують надихати нові продукти та процеси, Lami прогнозує, що страховий сектор зіткнеться з постійними збоями, спрямованими на більш персоналізовані продукти.  | Фориншурер