Британський іншуртех з автострахування Zego активізує роботу в Нідерландах та Франції


Британський іншуртех з автострахування Zego активізує роботу в Нідерландах та ФранціїЛондонський іншуртех-стартап зі страхування автомобілів Zego заявив, що планує запуститись в Нідерландах і збільшити свою присутність у Франції цього року.

Компанія, яка минулого року стала першим у Великобританії страховим єдинорогом (оцінка понад 1 млрд доларів), заявила, що також розглядає інші нові страхові ринки та цільові території для експансії своїх послуг. Зараз компанія працює в шести країнах.

Заснована на лондонській Silicon Roundabout у 2016 році колишніми директорами Deliveroo Стеном Сааром і Гаррі Френксом, Zego надає послуги страхування комерційним водіям і автопаркам. Серед його клієнтів — Uber, Ola, Deliveroo, Uber Eats та Bolt.

У 2020 році Zego придбала Drivit, стартап, який перетворює звичайний смартфон на телематичний пристрій, який збирає таку інформацію, як дані GPS, гіроскопа та акселерометра. Ця угода проклала шлях для Zego для створення страхових полісів на основі комбінації традиційних факторів, таких як вік і місце розташування, з даними про поведінку водія, зібраними в результаті інтеграції з додатками компаній, такими як Uber.

З тих пір Zego зосередився на європейському ринку страхування вартістю 20 мільярдів євро. Він вважає, що 9% страховиків, які вийшли з голландського ринку в період з 2019 по 2020 роки, залишили розрив у страховому захисті автотранспорту.

«Телематика та наука про дані довели, що вони можуть покращити поведінку водія, і в поєднанні з фінансовим стимулом мають великий потенціал для того, щоб зробити автопарки безпечнішими та дешевшими в експлуатації», – сказав Стен Саар, генеральний директор Zego. «У Zego ми використовуємо ці дані, щоб краще розуміти ризики, ніж традиційні страховики та інші страхові компанії, тому ми можемо запропонувати більш точні ціни та більше контролю; обидва мають ефект ореолу, який покращує життя для всіх».

У 2021 році стартап більш ніж удвічі збільшив кількість співробітників з 300 до 637. Він також збільшив свої резерви за допомогою раунду фінансування серії C на суму 150 мільйонів доларів. Це призвело до того, що компанія стала першим у Великобританії страховим єдинорогом з вартістю 1,1 мільярда доларів. Раунд очолив DST Global разом з іншими новими інвесторами, включаючи General Catalyst.

Останнім часом іншуртех активно співпрацює з іншими компаніями, щоб розширити охоплення та запропонувати більше послуг. Ще у квітні 2021 року він співпрацював із лондонським стартапом Dija для доставки за 10 хвилин.

Завдяки угоді Zego забезпечив страхування електронних велосипедів Dija, і це був перший комерційний поліс електронних велосипедів від компанії після запуску двох нових продуктів у категорії гнучкого страхування, призначених для страхового покриття парків електронних велосипедів і мопедів у Великобританії.  | Фориншурер