Іншуртех EvolutionIQ отримав від інвесторів $21 млн на оптимізацію процесу страхових виплат


Іншуртех-стартап EvolutionIQ отримав від інвесторів $21 млн фінансування Серії AІншуртех-платформа з врегулювання EvolutionIQ залучила 21 мільйон доларів у рамках фінансування серії A, який проводив Brewer Lane Ventures за участю FirstRound Capital, FirstMark Capital, Foundation Capital, Altai Ventures і Asymmetric Ventures. Серед інших інвесторів були Reliance Standard Life, New York Life Ventures, Guardian Life та Sedgwick.

Томаш Викрута, генеральний директор EvolutionIQ, сказав: «Ми довели, що глибоке навчання, передова галузь машинного навчання, — це майбутнє обробки страхових претензій, і тепер ми зможемо надати кращий інструмент управління врегулюванням для страховиків-партнерів».

Це найбільша операційна проблема, яка хвилює страхові компанії, тому що це величезні людські зусилля, які можна оптимізувати та значно покращити за допомогою великих даних. Десятки тисяч претензій можуть з`явитися в будь-який момент, і зараз є значні можливості аналізувати їх, використовуючи потрібну інформацію.

Фінансування буде в основному використано для розширення команд з інженерії, науки про дані, продуктів та клієнтів, а також для розробки нових модулів штучного інтелекту.

EvolutionIQ активно відстежує страхові виплати, щоб направляти страховиків в першу чергу до тих, хто потребує більше уваги, нових дій або прийняття складних рішень. Стартап стверджує, що користувачі його програмного забезпечення помітили збільшення швидкості обробки претензій і зниження їх вартості. Ті, хто користувався програмним забезпеченням EvolutionIQ більше року відмітили зниження коефіцієнту збитковості на 3,3% і заявляють про скорочення потоку до 45%.  | Фориншурер