Збитки Allianz від російських ризиків перевищать 150 млн євро, однак це суттєво не вплине на прибуток


Напередодні звітного сезону за перший квартал 2022 року Berenberg заявив, що за його оцінками, страхова компанія Allianz матиме 150 мільйонів євро загальних збитків від різних ризиків у Росії.

Компанія заявила, що вважає, що Allianz знизить свої транскордонні інвестиції в Росії в 1,5 млрд євро в першому кварталі 2022 року, а також візьме на себе витрати на 500 млн євро своїх місцевих дочірніх компаній.

Berenberg також заявив, що це незначний вплив на страхові виплати, і що, за його оцінками, Allianz компенсуватиме додаткові вимоги зі страхування торгових кредитів у Allianz Trade в розмірі 100 млн євро з вивільненням резервів.

Поряд із втратами від кредитів в Росії, Allianz зіткнеться з низкою проблем у наступному році, включаючи вплив вищих процентних ставок на ринкову вартість активів PIMCO під управлінням, чисті притоки та комісійні, а також високі природні катастрофи в першому кварталі 2022 року.

Однак вплив цих проблем на операційний прибуток Allianz буде незначним. Цьому сприяє посилення обмінного курсу долара США по відношенню до євро, коли зміна на 10% додасть 500 млн євро до операційного прибутку Allianz, придбання компаній Aviva в Польщі та Італії, за оцінками, теж збільшить прибуток на 300 млн євро.

Компанія прогнозує збитки від стихійних лих у першому кварталі 2022 року, загальна сума яких становить 300 мільйонів євро за шторми та повені в Європі, 300 мільйонів євро за повені в Австралії та додаткові 50 мільйонів євро для невеликих подій.

Як результат, відбудеться збільшення сукупного коефіцієнта в 1 кварталі 2022 року до 94,5%. Ризиковий підрозділ Allianz повідомить про операційну діяльність у 2022 фінансовому році в розмірі 5,99 млрд євро.  | Фориншурер