Глобальні інвестиції в InsurTech-сектор в 2021 році перевищили $20 млрд


Глобальні інвестиції в InsurTech-сектор в 2021 році перевищили $20 млрдInsurTech-сектор продовжує отримувати значні інвестиції, залучивши майже рекордні 10 мільярдів доларів у другому півріччі 2021 року, що становить загалом понад 900 угод. Приблизно 70% венчурного капіталу та інших інвестицій надійшло американським компаніям.

Згідно даних Forrester, рівень фінансування сектору InsurTech цього року наближається до рекордної відмітки та перевищило 20 мільярдів доларів, більше, ніж у 2019 та 2020 роках разом. У першому кварталі 2021 року він склав рекордні 6,5 мільярда доларів, а у другому – майже 3,8 мільярда доларів, у третьому та четвертому по 5 мільярдів доларів.

За даними Forrester, раунди фінансування надійшли від 500 інвесторів. Половина фінансування була спрямована на «забезпечення» – компанії, які сприяють покращенню роботи. Інша половина була націлена на неостраховиків та агрегаторів, такі як цифрові страховики та сервіси порівняння послуг. Це відхід від минулих періодів, коли неостраховики залучали основну частину фінансування.

Середнє залучене фінансування коливалося в районі 20 мільйонів доларів, а принаймні 20 угод були на суму 100 мільйонів доларів і більше.

Більша частина фінансування надійшла на початкову стадію запуску стартапів, але двома найбільшими транзакціями були приватні інвестиції в публічний капітал (транзакції PIPE), причому платформа виплат працівникам Alight зібрала 1,6 мільярда доларів, а страховик цифрового житла Hippo залучив 550 мільйонів доларів у рамках операції зворотного злиття.

Інші великі транзакції протягом кварталу включали Coalition (205 мільйонів доларів), Envelop Risk (130 мільйонів доларів) і Marshmallow (85 мільйонів доларів).

Із загального обсягу фінансування найбільше залучили платформи виплат працівникам – 1,65 мільярда доларів завдяки фінансуванню Alight. Стартапи зі страхування життя, житла та майна/від нещасних випадків залучили 867 мільйонів доларів (основна частина з яких надійшла Hippo), а страхування підприємств/комерцій залучило 718 мільйонів доларів, 205 мільйонів з яких надійшло Coalition.

Стартапи, що займаються порівнянням страхування/ринком, залучили 542 мільйони доларів у фінансуванні (з яких 216 мільйонів доларів надійшло на страхування Digit), а стартапи, що займаються залученням страхових користувачів, залучили 350 мільйонів доларів (210 мільйонів доларів з яких пішли на bolttech).

Протягом останнього кварталу в InsurTechs інвестували низку відомих страховиків та перестраховиків, зокрема HSCM Bermuda, Munich Re Ventures, SCOR, MassMutual, Nationwide, Sompo Holdings, Farmers, State Auto та The Hartford.  | Фориншурер