Перестраховик Уоррена Баффета Berkshire Hathaway купує Alleghany за $11,6 млрд


Страхова та перестрахова компанія Уоррена Баффета, Berkshire Hathaway, досягла угоди про придбання всіх акцій Alleghany Corporationза 11,6 мільярдів доларів. Остаточна угода передбачає, що Berkshire придбає всі акції Alleghany за $848 готівкою.

Угода була одноголосно схвалена радами директорів, ціна придбання становить кратну 1,26-кратній балансовій вартості Alleghany на 31 грудня 2021 року.

Ціна придбання також являє собою надбавку на 29% до середньої ціни акцій Alleghany за останні 30 днів і на 16% надбавку до високої ціни Alleghany за 52 тижні.
Угода про остаточне злиття розширить значні інтереси Berkshire на ринку страхування та перестрахування та включатиме перестраховика Alleghany TransRe.

Очікується, що угода буде закрита в четвертому кварталі 2022 року. Після завершення угоди Alleghany продовжить працювати як незалежна дочірня компанія Berkshire Hathaway. Кірбі, який володіє 25% звичайних акцій Alleghany, має намір проголосувати за його акції для операції злиття.

Goldman Sachs & Co є фінансовим радником, Willkie Farr & Gallagher LLP юридичним радником Alleghany. Munger, Tolles & Olson LLP є юридичним радником Berkshire.  | Фориншурер