Інвесторів закликали виступити проти переобрання голови Swiss Re з мотивів різноманітності


Довірена дорадча компанія Institutional Shareholder Services (ISS) закликала інвесторів проголосувати проти переобрання голови Swiss Re Серджіо Ермотті через те, що вона вважає браком різноманітності на рівні ради, повідомляє Financial Times.

У новому звіті ISS розкритикувала перестраховика за те, що він не відповідає галузевому стандарту, коли принаймні 30% його правління складають жінки. Наразі жінки становлять лише 23% правління Swiss Re.

Тому ISS радить інвесторам голосувати проти пропозиції ради переобрати Ермотті на загальних зборах наступного місяця.

Раніше цього місяця Swiss Re взяла на себе зобов’язання збільшити представництво жінок у своїй раді до 30% до загальних зборів у наступному році, і відтоді наголосила, що гендерне розмаїття має «найважливіше значення для складу ради директорів».

«У Swiss Re ми підтримуємо та створюємо різноманітність, справедливість та інклюзивність, об’єднуючи найкраще з кількох поколінь, культур, навичок та мислення», – сказав перестраховик у відповідь на звіт ISS.

«Ми твердо переконані, що зважений підхід пана Ермотті до планування спадкоємності та забезпечення гендерної різноманітності відповідає найкращим інтересам акціонерів та Swiss Re», – сказав перестраховик у відповідь на звіт ISS.  | Фориншурер