Generali завершила придбання 16% страховика Future Generali India Life, збільшивши свою частку до 68%


Після схвалення регулятора Generali завершила придбання 16% страховика Future Generali India Life (FGIL). Страховик викупив частку акцій Industrial Investment Trust, а також додаткові акції. Зараз Generali володіє часткою близько 68% FGIL, яка може збільшитися до 71% до кінця 2022 року після подальшої підписки на акції.

Це придбання відповідає стратегії Generali щодо зміцнення її позицій на ринку з високим потенціалом. Спочатку угода була підписана в січні разом із придбанням 25% P&C бізнесу Future Generali India Insurance (FGII). Заявлена ​​тоді ціль Generali полягала в тому, щоб довести загальний пакет акцій у кожному підрозділі до 74% і 68%.

Страховик погодився викупити акції FGII у власника Future Enterprises за 145 мільйонів євро і придбати акції FGIL, що належать Industrial Investment Trust, за 26 мільйонів євро. Цей крок стався після оголошення уряду Індії в 2021 році, яке дозволяє збільшити ліміт прямих іноземних інвестицій у страховому секторі з 49% до 74%.

У червні 2018 та січні 2019 року Generali зробила подібні оголошення про збільшення своїх часток у своїх індійських підприємствах.

Citigroup та Alvarez & Marsal виступали фінансовими консультантами Generali щодо трансакцій.  | Фориншурер