Міжнародна рейтингова агенція A.M. Best припинила діяльність в Росії та відкликала рейтинги страховиків та перестраховиків РФ


Міжнародна рейтингова агенція A.M. Best вирішило припинити комерційну діяльність з клієнтами в Росії, а також відкликало всі кредитні рейтинги страховиків і перестраховиків, які знаходяться в країні-агресорі.

Цей крок зроблений у відповідь на санкції, запроваджені Європейським Союзом (ЄС) і напередодні кінцевого терміну — 15 квітня 2022 року.

Разом з призупиненням усієї комерційної діяльності в Росії A.M. Best негайно припинило надання та перерозповсюдження всіх інформаційних продуктів і послуг клієнтам РФ.

Оголошення сталося після рішення A.M. Best знизити та зняти кредитні рейтинги двох російських страхових компаній, а третя СК була перевірена з негативними наслідками.

Раніше цього місяця A.M. перемістила рівень ризику країни для Росії на CRT-5 з CRT-4, щоб відобразити значно підвищений ризик геополітичної, економічної та фінансової системи в країні.

Інші міжнародні рейтингові агентства також вжили заходів на тлі триваючого вторгнення Росії в Україну, а S&P Global Ratings раніше оголосив про плани скасувати всі свої невиконані рейтинги російських компаній. Fitch Ratings також знизило свої рейтинги для низки російських страховиків.  | Фориншурер