В Киргизії затверджено нові мінімальні розміри страхових сум, лімітів та тарифів ОСАЦВ


Кабінет міністрів Киргизької Республіки затвердив мінімальні розміри страхових сум, ліміти відповідальності та ставки страхових премій ОСАЦВ, повідомляє джерело в прес-службі Кабміну.

Базовий внесок з автоцивілки встановлений у розмірі 1680 сомов. Також затверджено коефіцієнти страхових тарифів для розрахунку страхової премії.

«Страхові суми встановлюються з урахуванням досвіду країн-членів Євразійського економічного союзу, в яких ОСАЦВ діє багато років. При цьому показники рівня життя населення Киргизької Республіки (середня заробітна плата) були враховані при розрахунках», – повідомили в прес-службі.

Указом також затверджено розмір страхової суми та ліміт відповідальності з ОСАЦВ. За заподіяння шкоди життю чи здоров'ю кожного потерпілого та спричинило: смерть потерпілого - у розмірі 300 тис. сомов (~2868 євро); встановлення інвалідності потерпілому І групи - на суму 200 тис. сомов; II група - на суму 150 тис. сомов; III група - на суму 100 тис. сомов; поранення чи інше ушкодження здоров'я без встановлення інвалідності - у розмірі фактичних витрат на лікування, але не більше 100 тис. сомов; за заподіяння шкоди майну потерпілих - у розмірі заподіяної шкоди, але не більше 150 тис. сомов за кожного потерпілого і не більше 450 тис. сомов для всіх потерпілих.  | Фориншурер