Страховики Китаю здійснили перші страхові виплати по авіакатастрофі Boeing 737, в якій загинуло 132 особи


Страховики Китаю здійснили перші страхові виплати по авіакатастрофі Boeing 737, в якій загинуло 132 особиСтрахова галузь Китаю активно врегулює страхові претензії у зв'язку з катастрофою літака Boeing 737 авіакомпанії China Eastern Airlines, повідомив головний банківський та страховий регулятор КНР.

Станом на 29 березня чотири страхові компанії, що страхували авіакаско літака China Eastern Airlines, рейсу MU5735, виплатили авіакомпанії 116 млн юанів (близько $18,2 млн), згідно з даними Комісії з регулювання банківської та страхової діяльності Китаю. Крім того, 11 страхових компаній на даний момент виплатили 14,85 млн. юанів деяким сім'ям загиблих.

Регулятор заявив, що зробить подальші зусилля для просування подальшої роботи зі страхових випадків. Літак Boeing 737, що вилетів з Куньміна в провінції Юньнань в Гуанчжоу в провінції Гуандун, зазнав аварії в повіті Тенсянь Гуансі-Чжуанського автономного району 21 березня.

Усіх 123 пасажирів та 9 членів екіпажу визнано загиблими. На місці аварії знайшли уламки літака та обидва чорні ящики. Мовний самописець пасажирського Boeing 737, який зазнав аварії на півдні Китаю, знаходиться у Сполучених Штатах, повідомляє Reuters.

Зазначається, що цю інформацію агенції підтвердили у Національній раді з безпеки на транспорті, фахівці якої раніше попрямували до КНР для участі у розслідуванні причин авіакатастрофи. Там заявили, що зараз самописець перебуває у спеціалізованій установі у Вашингтоні.  | Фориншурер