Австрійська VIG завершила придбання бізнесу голландської страхової компанії Aegon в Угорщині


Австрійська страхова група VIG завершила придбання бізнесу голландської страхової компанії Aegon в Угорщині після схвалення місцевої влади.

Закриття включає купівлю двох голландських холдингових компаній (Aegon Hungary Holding BV, Aegon Hungary Holding II BV), які володіють 100% акцій угорських компаній Aegon.

Закриття 45% частки в угорському бізнесі VIG Group державною холдинговою компанією Corvinus пройшло 25 березня 2022 року. Угорська державна холдингова компанія придбала 45% акцій угорського бізнесу VIG Group, яка буде в майбутньому буде управлятися холдинговою компанією VIG Hungary Investment Company. VIG Group збереже контрольну більшість і оперативне керівництво угорською компанією.

VIG отримала схвалення на придбання від місцевих органів влади Угорщини 17 та 18 березня 2022 року, тому успішно завершує більшу частину запланованого придбання всього бізнесу Aegon CEE з угорською дочкою Aegon.

Валовий дохід від операції становить 620 мільйонів євро. Це завершення є важливим кроком до повного припинення продажу компаній Aegon зі страхування, пенсійного забезпечення та управління активами в Центральній та Східній Європі компанії VIG за 830 мільйонів євро, як було оголошено в листопаді 2020 року

Продажі компаній Aegon в Польщі, Румунії і Туреччини, як очікується, буде завершено протягом 2022 року за умови необхідних дозволів місцевих регуляторних органів.

За попередніми даними, у 2021 році обсяг премій угорської страхової компанії Aegon склав 401 мільйон євро, а прибуток до оподаткування – 51 мільйон євро. Близько 1000 співробітників обслуговують понад 1,5 мільйона страхових клієнтів. Разом із існуючою страховою компанією VIG UNION, VIG Group стане лідером ринку в Угорщині з часткою ринку понад 19%.

«З закриттям в Угорщині ми досягнемо своєї мети потрапити в трійку лідерів на ринку до кінця 2025 року вже в 2022 році та займемо лідерство на ринку в Угорщині", - пояснює Елізабет СТАДЛЕР, генеральний директор VIG.  | XPRIMM