Уряд Німеччини виділить 21 млн євро країнам V20 на боротьбу із змінами клімату


У відповідь на заклики Форуму розвитку страхування (IDF) та Групи міністрів фінансів V20 з 48 країн, вразливих до кліматичних ризиків, Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) виділяє 21 млн. євро на подальший захист вразливих країн від несприятливих наслідків зміни клімату.

Кошти також підуть на підтримку та розширення можливостей країн в аналізі ризиків і стійкості та є ключовим елементом стратегії уряду Німеччини InsuResilience Vision 2025, яка спрямована на забезпечення фінансового захисту 500 мільйонів осіб до 2025 року.

«Під час нашого головування в G7 ми продовжимо значно активізувати зусилля усіх країн щодо підвищення стійкості перед надзвичайною кліматичною ситуацією. Спираючись на успіх Глобального партнерства InsuResilience, ми раді збільшити наші фінансові зобов'язання щодо адаптації до зміни клімату та ініціювати програму Глобального альянсу щодо моделювання ризиків».

Поєднуючи відкриті технології, міжгалузевий досвід в оцінці ризиків та фінансування моделей та даних, а також, насамперед, спільний практичний підхід із країнами, GRMA може прискорити доступ до розуміння ризиків там, де це необхідно найбільше.  | Фориншурер