Страховики обговорили Концепцію розвитку страхового ринку України на найближчі 10 років


В рамках обговорення Концепції розвитку страхового ринку на найближчі 10 років, організованого ЛСОУ в будинку відпочинку „Зелена Буча”, представники страхових компаній розглянули проблеми, які заважають цивілізованому функціонуванню та розвитку вітчизняного ринку страхування.

В зазначеному заході прийняли участь керівники страхових компаній та представники Державної комісії з регулювання ринку фінансових послуг України.

"Обговорення Концепції тривало протягом цілого робочого дня і передбачало спільне обговорення, роботу у профільних групах, мозкові штурми із залученням експертів Держфінпослуг", - повідомив Голова правління СК „ТАС” Віктор Адамович”.

Присутні отримали можливість провести всебічний аналіз питань як з точки зору самого ринку, так і з точки зору виконавчої влади в особі регулятора ринку та законодавчої влади. Результатом зустрічі стало визначення пріоритетів та черговості вирішення проблемних питань щодо подальшого розвитку ринку, чіткого розмежування площин, в яких такі питання повинні бути вирішенні: на законодавчому чи виконавчому рівні, окреслення кола зацікавлених осіб, які могли б долучитися до конкретної роботи.

Учасники визнали роботу плідною, а результати – конструктивними, що дозволили окреслити основні стратегічні напрямки розвитку ринку та створити Концепцію, яка містить конкретні практичні кроки та засоби їх досягнення.

Сподіваємося, що Концепція розвитку страхового ринку, вироблена в процесі обговорення, стане вагомим важелем у забезпеченні умов функціонування учасників страхового ринку та слугуватиме стратегічними документом, що забезпечить бурхливий розвиток ринку страхування в цілому та страхування життя зокрема.  forinsurer.com