"Бусін" розпочала здійснювати страхові виплати по Іл-76


Страхова компанія "Бусін" розпочала здійснювати страхові виплати за фактом катастрофи літака Іл-76 в аеропорту міста Баку (Азербайджан) 4 березня 2004 р., - повідомила прес-служба АСТ “Бусін”.

Компанія вже зробила перші виплати - 207 тисяч гривень за прибирання території, на якій відбулася катастрофа та утилізацію відходів, що утворилися у результаті катастрофи.

Загальна сума страхових виплат становитиме біля 9 млн. гривень, включаючи 7,9 млн. гривень КАСКО літака. Точна ж сума загальних виплат поки що невідома в силу специфіки процедур виплат по даному страховому випадку.

Страхувальником виступає компанія "Азов-Авіа" (Мелітополь, Запорізька область), що експлуатувала даний літак. У СК "Бусін" були застраховані КАСКО літака, члени екіпажа, відповідальність перед третіми особами і відповідальність за вантаж. З огляду на великі страхові суми, а також акумуляцію ризиків, вони були перестраховані на українському і міжнародному страхових ринках.

Найближчим часом "Бусін" виплатить страхові відшкодування страхувальнику, а також сім'ям постраждалих членів екипажа та власнику вантажу. Відповідно до чинного законодавства, страхове відшкодування буде виплачено не тільки сім'ям загиблих членів екипажу, але також і чотирьом пілотам, що вижили, але є на даний час непрацездатними та проходять лікування.

Перестраховиками по даному страховому випадку виступають: українські страховики (ТАС, АСКА, Оранта, Енергополіс, Надра, АКВ Гарант, Укрінмедстрах. УОСК), російські - Інгосстрах і Трансиб Ре, а також Scotish Re (Великобританія).

Довідка:

Компанія "Бусін" зареєстрована у 1993 році.
Статутний фонд компанії "Бусін" складає 10,125 млн. гривень.
У 2003 році об”єм страхових платежів склав більше ніж 22 млн. грн , а за 1 квартал 2004 р. 4,5 млн грн. Рівень страхових виплат складав 38,6% у 2002 році і 56% у 2003 році.
СК "Бусін" є членом Міжнародної Асоціації Авіаційних Страховиків.  | Форіншурер