СК "АСКА-Життя” застрахувала життя працівників ВАТ „ІСКРА”


ВАТ „ІСКРА” одним з перших підписало договір із ЗАТ „УАСК АСКА-ЖИТТЯ” про страхування працівників підприємства за програмою накопичувального страхування життя.
Сьогодні аналогічна програма страхування життя вже діє на деяких підприємствах України, серед яких власне компанія „АСКА-ЖИТТЯ”, ВАТ „Запоріжкокс”, ВАТ „Донецьккокс” і ВАТ „Харцизький трубний”.
Ідея такого страхування полягає, насамперед, в соціальному захисті працівників – у випадку смерті застрахованого працівника виплачується страхова сума. Окрім того, програма дає можливість підприємству накопичити певну суму для своїх працівників. Такий вид страхування не лише сприятиме зацікавленню спеціалістів роботою, але й допоможе знизити плинність кадрів шляхом ефективного управління персоналом, що є запорукою успішного ведення бізнесу.
Програма довготривалого страхування життя, згідно зі статтею 5.6.2 Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств”, який почав діяти з січня 2003 року, дозволяє відраховувати на валові витрати підприємства до 15% фонду оплати праці (не більше 6000 грн. в рік на одного працівника).  forINSURER.com