Розроблена програма розвитку туризму в Україні


Всеукраїнська громадська організація "УкрСоюзТур" і ЗАТ "Страхова група "ТАС" за підтримки Державної туристичної адміністрації України розробили програму сприяння розвитку туристичного ринку. Програма була представлена на прес-конференції в УНІАН.

Як відзначив на прес-конференції голова Держтурадміністрації, президент "УкрСоюзТур" Валерій ЦИБУХ, програма, що включає кілька підпрограм, зокрема, допомагає туристичним компаніям ефективно будувати свою роботу у зв'язку з прийняттям нової редакції закону "Про туризм".

За словами В.ЦИБУХА, в рамках програми передбачені безплатні консультації для туркомпаній, лекційні заняття, семінари, конференції, "гарячі лінії", які сприяють тому, щоб туристичні організації "працювали в законодавчому полі, добре його знали і впевнено почувалися".

Фінансування програми здійснює страхова компанія "ТАС". Як повідомив голова правління компанії Валерій СУКСІН, цього року планується вкласти в програму 285 тис. грн. "Наші інвестиції своєчасні, - зазначив він, - оскільки новий закон дає поштовх, щоб туристичні фірми розвивалися більше. І ми б хотіли від цього не відставати".

Першою спробою реалізації спільної програми стала видача банківських страхових гарантій турфірмам за допомогою "ТАС". За словами В.СУКСІНА, розроблена процедура, коли гарантія видається максимум через 2 дні (якщо документи турфірми в порядку) після подачі заявки на неї. Сьогодні ліцензію туроператорам і турагентам не надають без наявності банківської гарантії – УНІАН).

Як наголошувалося на прес-конференції, на сьогодні в рамках програми одержали консультації 200 компаній.

Довідка:
18 листопада 2003 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про туризм” з пропозиціями Президента України.

Законом визначаються: туристичні ресурси України; організаційні форми і види туризму; органи, що здійснюють регулювання в галузі туризму; ліцензування туристичної діяльності; вимоги до фінансового забезпечення відповідальності туроператора і турагента; права і обов'язки суб'єктів туристичної діяльності, а також туристів і екскурсантів; система забезпечення безпеки туристів тощо.

Також законом виписуються вимоги до договорів на туристичне обслуговування, екскурсійне та готельне обслуговування. Законом передбачена така форма письмового договору на туристичне або екскурсійне обслуговування як ваучер.

Документ розділяє туристичні підприємства на туроператорів і турагентства.  | UNIAN