Tesla визнає проблеми з безпекою, ремонтом та страхуванням позашляховиків Cybertruck


Tesla визнає проблеми з безпекою, ремонтом та страхуванням позашляховиків CybertruckTesla відкликає 3878 авто Cybertruck, щоб усунути несправність педалі акселератора, яка могла від’єднатися та застрягти в обробці салону, йдеться в заяві Національного управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA). Затиснута педаль акселератора може призвести до ненавмисного прискорення автомобіля, підвищуючи ризик аварії, згідно з повідомленням регулятора безпеки автомобіля.

Tesla почала поставки свого електропікапа Cybertruck наприкінці минулого року після дворічної затримки через проблеми з виробництвом і обмеження поставок акумуляторів.

Ілон Маск рекламував Cybertruck як «найкращий позашляховик», але вантажівки застрягали в піску та снігу. Деякі власники повідомили, що їх Cybertrucks раптово зупиняються під час використання, тоді як інші стикаються з проблемами зовнішньої частини вантажівки з нержавіючої сталі, яка чомусь іржавіє. Крім того, один власник зазначив, що лобове скло розбилося під час грози з градом.

Експерти також попереджають про потенційні проблеми "кібервантажівок" зі страховики компаніями та розмірами страхових виплат по ремонту, який може затягнутися на місяці.

Згідно з повідомленнями, конструкція вантажівки має складні проблеми, які ускладнять ремонт. Наприклад, транспортні засоби мають товсті панелі з нержавіючої сталі, які є першими в галузі. Ілон Маск зазначив, що традиційні автоматичні преси не можуть формувати матеріал товщиною 3 мм, що є проблемою для стандартних методів видалення вм’ятин без фарбування (PDR). Хоча є певні прецеденти ремонту нержавіючої сталі, як, наприклад, з DeLorean у 1980-х роках, нефарбоване покриття Cybertruck ускладнює ремонт.

На відміну від традиційних автомобільних панелей, візуально непривабливий ремонт неможливо приховати за шпаклівкою та фарбою кузова. Отже, ремонт може бути як тривалим, так і трудомістким.

Високі витрати на ремонт можуть призвести до того, що пошкоджені транспортні засоби будуть визнані страховиками "тоталом", що значно підвищить збитковість застрахованого та буде впливати на майбутні тарифи по автострахуванню.

Вибір заміни панелей замість їх ремонту може зменшити витрати на оплату та пришвидшити ремонт, але це може спричинити інші проблеми. Такий підхід може посилити існуючі проблеми, з якими власники Tesla стикаються зі своїми страховими компаніями, такі як тривалий час ремонту та висока вартість. Ці проблеми ускладнюються рішенням Tesla використовувати панелі з нержавіючої сталі, що ще більше ускладнює ситуацію.  | Форіншурер