Мінсоцполітики презентувало проєкт Стратегії демографічного розвитку України до 2040 року


Міністерство соціальної політики України презентувало проєкт Стратегії демографічного розвитку України до 2040 року, повідомляє пресслужба міністерства.

"Побудувати демографічне майбутнє України - непроста справа. Але це визначальний напрямок політики, який буде формувати нашу країну як цілісну державу. Сьогодні перед Україною стоїть багато викликів. Ми повинні одночасно рухатися у всіх напрямках: піднімати народжуваність, підтримувати сімʼї, підвищувати якість життя, повертати мігрантів, будувати інклюзивне суспільство тощо. Разом з тим нам важливо і сформувати ідею - мрію про країну, в якій хочеться жити і яку хочеться будувати. Мрію, яка би стала безумовним обʼєднавчим фундаментом для нас всіх. І тільки тоді ми зможемо зробити наш квантовий стрибок. І тільки тоді для багатьох українців обирати Україну своїм домом - стане суттєвою мотивацією", - заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Зазначається, що мета Мінсоцполітики - забезпечити формування цілісної демографічної політики, що дасть змогу підвищити рівень народжуваності, знизити рівень передчасної смертності, створити умови для повернення до нашої країни мігрантів як до країни, в якій хочеться жити.

Стратегія демографічного розвитку України передбачає комплексний підхід, спрямований на реалізацію і галузевих політик, орієнтованих на підвищення народжуваності, подолання передчасної смертності та забезпечення міграційного приросту населення, і на створення достатніх наскрізних умов для комфортного життя громадян в Україні.

Загальне завдання Стратегії демографічного розвитку України - забезпечити демографічну стійкість України, що означає спроможність населення України відповідати на демографічні виклики, підтримувати своє довгострокове відтворення та підвищення загальної якості життя громадян як передумови для поліпшення демографічної ситуації в Україні. Ознайомитися з проєктом Стратегії можна на сайті Мінсоцполітики.  | Форіншурер