Навіщо страховикам потрібні структуровані дані та інтеграція AI-технологій?


Навіщо страховикам потрібні структуровані дані та інтеграція AI-технологійСтрахова галузь повинна використовувати структуровані дані та автоматизацію для вирішення проблем, пов’язаних із збільшенням кількості випадків, таких як екстремальні погодні умови, економічні чи геополітичні події та кіберзлочинність, наголошує у своємо дослідженні M-Files.

Останнім часом ми стали свідками багатьох природних стихій, які сколихнули світові ринки, таких як лісові пожежі, що лютують у Європі, два військові конфлікти зі світовими розгалуженнями, нестримна інфляція та зростання збитків від кібератак.

Страхова галузь діє як сітка фінансової безпеки для окремих осіб, компаній або установ, які постраждали від подібних подій. Однак у міру того, як регулярність таких інцидентів зростає, страховикам стає складніше управляти ризиками та прогнозувати, обробляти та оцінювати збитки, кажуть експерти.

Оскільки навантаження на страхові компанії зростає відповідно до ринкових потрясінь, ключові гравці повинні забезпечити структурування та автоматизацію своїх даних, де це можливо, щоб збільшити свою здатність справлятися з несподіваними подіями.

Обсяг та вплив ризиків не мають ознак зменшення. Нестабільність поточного економічного середовища впливає на повсякденну діяльність, а також на ширші стратегічні виклики в страховій галузі.

Динамічні відсоткові ставки та висока інфляція означають, що робота андеррайтерів і експертів з оцінки збитків стає більш складною через більш часті оцінки активів і збільшення витрат на врегулювання. Крім того, низькі процентні ставки та ринкова турбулентність призвели до нестабільності прибутковості.

Щоб адаптуватися до середовища підвищених загроз, страховики повинні розглянути, як організована їхня інформація, і чи дозволяє це їм швидко реагувати на зміни ринку.

Впровадження рішень штучного інтелекту є найпростішим способом автоматизації процесів і підвищення як ефективності, так і адаптивності, і компанії, які вже керують своїми даними структурованим способом, найкраще підходять для впровадження цієї технології.

Аналітики заявляють, що існує цілий ряд страхових форм, які можуть використовувати штучний інтелект для виконання завдань, починаючи від створення документів до автоматизації робочого процесу та інтуїтивно зрозумілих функцій пошуку.

Надання пріоритету інтеграції цієї наступної хвилі технічних рішень збільшить вільні місткості, дозволяючи їм миттєво й автоматично реагувати на коливання ринкових умов.

Зокрема традиційні страхові компанії завжди шукають, як вони можуть покращити свої фінансові та операційні показники зараз і в майбутньому. Запровадження та розвиток технологій сприятимуть досягненню цих цілей шляхом підвищення продуктивності в короткостроковій перспективі та вдосконалення управління ризиками в майбутньому.

Зрештою, страховики повинні бути готові інвестувати в технології, а також інвестувати в себе, позбавляючись від застарілих систем або програмного забезпечення та витрачаючи час на організацію даних і процесів, якими вони керують.

Важливо, щоб страхові компанії усвідомлювали, що світ змінюється, і щоб пристосуватися до цього, індустрія в цілому також повинна розвиватися. Ця трансформація буде здійснена завдяки технологічному зростанню, і компанії, які готуються розширювати свої технологічні набори та досягати автоматизації шляхом належної структуризації даних, з більшою ймовірністю створять конкурентну перевагу.  | Форіншурер