Премії з кіберстрахування до 2040 року можуть зрівнятися з преміями по майновим ризикам


Премії з кіберстрахування до 2040 року можуть зрівнятися з преміями по майновим ризикамКерівники вищої ланки «впевнені», що в довгостроковій перспективі кіберстрахування стане визначним напрямком бізнесу для Swiss Re, навіть якщо перестраховик вирішить залишатися в цьому класі на нинішній момент, поки не буде доступно більше даних.

Кіберстрахування залишається водночас «викликом і можливістю» для Swiss Re, оскільки вона намагається впоратися з цією дедалі важливішою лінією.

Swiss Re очікує, що до 2040 року кіберпремії можуть бути на одному рівні з майновими ризиками, що представлятиме переконливий новий пул ризиків для галузі.

Але хоча ринок перестрахування має велику кількість даних і досвіду, на який можна спиратися, коли мова заходить про андеррайтинг майна, кіберсектор дуже відрізняється, пише Beinsure.com. Для галузі буде важкий період навчання, оскільки вона повільно коригує своє моделювання та ціни на основі великих кіберзбитків, які неминуче відбудуться.

"Ми обережні, тому що ми все ще відчуваємо потребу в поєднанні форм перестрахового покриття, а також у моделях для подальшого розвитку, перш ніж ми скажемо, що ми будемо розвивати бізнес кіберстрахування", заявив Мозес Оджейсехоба, генеральний директор з перестрахування Swiss Re.

Галузі перестрахування, можливо, доведеться шукати партнерства з урядами в усьому світі, щоб гарантувати, що перестрахове покриття може бути надано ширшому суспільству.

Нікуди не подітися від того факту, що це ризик, з яким зіткнеться майже кожна людина та кожна компанія в усьому світі. Але через брак даних і рівень невизначеності, пов’язаний із цим ризиком, лідери все ж не змогли надати часові рамки, коли Swiss Re може вирішити розвивати свій кібербізнес.  | Форіншурер