Hannover Re очікує подальшого зростання тарифів на P&C перестрахування наступного року


Hannover ReНа тлі тенденції до подорожчання великих збитків німецький перестраховик Hannover Re очікує подальшого зростання цін і покращення умов P&C перестрахування майна та від нещасних випадків.

Перша половина 2022 року виявилася складною як для первинних страховиків, так і для перестраховиків. Стрімке зростання інфляції, великі збитки та накопичення збитків середнього розміру були таким же фактором у перестрахуванні майна та від нещасних випадків, як і витрати, пов’язані з пандемією, у перестрахуванні життя та здоров’я. Коли йдеться про нові інвестиції чи реінвестування, буде певний час, перш ніж вищі процентні ставки матимуть сприятливий вплив.

Проте всі ці виклики затьмарюються війною в Україні та пов’язаними з нею людськими стражданнями. Ще надто рано робити будь-які обґрунтовані оцінки того, якою мірою це може призвести до збитків для страхової галузі.

Що стосується пролонгацій договорів з 1 січня 2023 року, Hannover Re очікує подальшого підвищення цін і покращення умов, а не лише збитків.

Hannover Re бачить низку причин для підвищення тарифів первинного страхування, включаючи інфляцію та збитки, і пропорційне перестрахування має виграти від цього. У непропорційному перестрахуванні є значно більше можливостей для наздоганення, тому необхідні відповідні покращення цін і умов.  | Форіншурер