Шведський іншуртех Hedvig залучив 9 млн євро на розвиток платформи страхування житла


Шведський іншуртех Hedvig отримав від інвесторів 9 млн євроШведський стартап зі страхування житла Hedvig залучив 9,3 мільйона євро від компанії Obvious Ventures із Сан-Франциско та венчурної групи D-Ax шведської групи роздрібних торговців Акселя Джонсона.

Компанія використовує технологію для автоматизації багатьох процесів, включаючи андеррайтинг та врегулювання. За словами співзасновника Hedvig Лукаса Карлсена, значна частина процесу подання заяв на виплату вже автоматизована. «Це означає, що якщо ви втратите свій ноутбук у Копенгагені, ви відкриєте програму Hedvig, щоб записати голосове повідомлення. За цим голосовим повідомленням ми можемо визначити, що трапилося, а потім ініціювати автоматичну виплату, яка відбудеться за кілька хвилин», — розповідає Карлсен.

Hedvig працює за моделлю багатьох стартапів на кшталт Lemonade, коли крім зниженої премії за рахунок відсутності посередницьких комісій гроші, які через відсутність збитків не були виплачені, передаються на благодійність.

Компанія залучила інвесторів-ангелів, таких як Халед Хеліуї, який також є інвестором Uber, Deliveroo та Bolt, а також Софію Бендз, партнера Atomico, та Віктора Якобссона, одного із співзасновників Klarna. Hedvig також підтримує берлінська компанія венчурного капіталу Cherry Ventures.

Маючи лише 15 тис. клієнтів у Швеції, компанія планує інвестувати новий капітал у розширення клієнтської бази у Швеції, а згодом і за кордоном, а також розширити продуктову лінійку страхування будинків, а не просто обслуговувати квартири, як раніше.

Американська компанія Lemonade, яка починала зі страхування житла в Нью-Йорку ще в 2015 році, залучила 480 мільйонів доларів від Softbank. Цього літа він також вирушив у Європу, запустивши свої продукти в Німеччині.

Німецький стартап Getsafe, страховий брокер, який наразі залучив 23 мільйони доларів, згідно з Crunchbase, є прикладом цього. Бельгійський стартап Qover, який нещодавно залучив 8 мільйонів євро, має іншу модель, пропонуючи цифровим компаніям страхування як послугу.  | Форіншурер