Збитки страховиків від серпневої повені в Південній Кореї перевищують $115 млн


Збитки страховиків від серпневої повені в Південній Кореї перевищують $115 млнСтрахові збитки від несподівано сильних повеней у Південній Кореї чинитимуть тиск на фінансові показники страхових компаній країни, не пов’язаних зі страхуванням життя, повідомляє Beinsure.

Попередні оцінки галузі показують, що страхові відшкодування від повені, яка не вщухала через триваючу зливу, ймовірно, перевищать 150 мільярдів корейських вон $115 млн, або менше 0,2% від загальної суми прямих страхових премій Кореї.

За даними Асоціації загального страхування Кореї, 12 страхових компаній отримали понад 9100 заяв про пошкодження транспортних засобів станом на 11 серпня, приблизний збиток склав 127 мільярдів вон.

Проливний дощ, який почався 8 серпня, зафіксував найвищу погодинну кількість опадів з тих пір, як у Кореї почали спостерігати за погодою понад 100 років тому. Сильні опади спричинили безпрецедентні повені в різних частинах Сеула, провінції Кьонгі та Інчхон, причому район Каннам постраждав одним із найбільших. Повінь пошкодила автотранспорт, майно та паралізувала рух поїздів і метро в постраждалих районах.

Збитки від повені, спричинені головним чином пошкодженням транспортних засобів, будуть суттєвими для індустрії ризикового страхування, оскільки прогнозовані збитки продовжують розвиватися. У 2021 році ринок автомострахування Кореї становив близько 21% від загальної кількості страхових премій (включно з довгостроковими видами діяльності).

Ризик повеней, пов’язаний зі страхуванням транспортних засобів, гарантується на комерційній основі. Очікується, що прямі страховики відшкодують частину своїх застрахованих збитків від повеней, залежно від їхніх домовленостей про перестрахування з точки зору структури, лімітів покриття та виключень.

У 2021 році середній коефіцієнт утримання ризику для автомобільного бізнесу компаній зі страхування становив 92%. Прямим страховикам, можливо, доведеться поглинати більші претензії, якщо вони не влаштували покриття своїх портфелів на випадок катастроф. Середній нормативний коефіцієнт капіталу на основі ризику для галузі страхування становив 210% на кінець березня 2022 року, що перевищує нормативний мінімум у 100%. Наявність резерву капіталу, який різниться від компанії до компанії, також забезпечить деяку таку необхідну допомогу для пом’якшення збитків від повені.

Для страховиків і перестраховиків стає все більш критично мати відповідні системи моделювання ризиків або управління катастрофами, оскільки змінюються кліматичні моделі, щоб кількісно визначити потенційні втрати від природних небезпек для вибору, андеррайтингу, ціноутворення або управління капіталом. Збільшення частоти стихійних лих призвело до помітного збільшення кількості та розміру претензій, пов’язаних зі змінами кліматичних моделей у всьому світі.

Крім того, корейський уряд розглядає можливість надання фінансової та кадрової допомоги містам, щоб прискорити відновлення. Це також вимагає подальшого вдосконалення існуючих систем боротьби з повенями, включаючи створення кращих дренажних систем і вдосконалення технологій прогнозування повеней.  | Фориншурер