Страховики потребують додаткових лімітів перестрахування $5 млрд на покриття ризиків


Страховики потребують додаткового ліміту перестрахування у $5 млрд на покриття ризиківСтраховикам не вистачає лімітів під час пролонгацій договорів перестрахування в середині 2022 року, дефіцит складав понад 5 мільярдів доларів, головним чином через високі інфляційні очікування, а також підвищені збитки від вторинного ризику, повідомляє брокер Aon.

Зіткнувшись із зростанням ризиків, викликаним інфляцією, а також збільшенням частоти вторинних ризиків, багато страховиків розпочали продовження договорів, прагнучи придбати вищі ліміти перестрахування.

Для покупців перестрахування та ретроцесії інфляція призвела до зростання ризику для всіх ліній майна в середині року, що є важливими датами поновлення перестрахування майна в усьому світі, особливо для ризиків катастроф у США, які в цю пору року переважають у проблемній Флориді.

Зростання ризику за різними видами діяльності призвело до зростання попиту на перестрахування. За оцінками Aon, страховики вимагали додаткового ліміту перестрахування під час оновлення договорів у червні та липні, що значною мірою є відображенням вищих інфляційних очікувань.

Реальність така, що інфляційний тиск продовжуватиметься, і в поєднанні з несприятливим впливом нестабільності фінансового ринку як на прибутковість інвестицій, так і на надлишок, Aon очікує, що програми нерухомості зазнають дедалі більшого тиску в другій половині року.

Поряд з інфляцією, нещодавня тенденція активності збитків від катастроф вище середнього також підвищила попит на захист. Однак зростання попиту відбувається внаслідок того, що багато перестраховиків продовжують скорочувати ризики катастроф, особливо в таких пікових зонах, як Флорида, що означало, що деякі малокапіталізовані місцеві страховики зіткнулися зі значними проблемами з тарифами та перестраховою місткістю.

Незважаючи на те, що це був явно складний сезон поновлень, Aon зазначає, що страховики змогли досягти необхідного ліміту за рахунок диференціації портфеля, більш гнучких умов і за допомогою доступу до повного обсягу ринку, включаючи альтернативний капітал.

Страховики потребують додаткового ліміту перестрахування

Аналітики стверджують, що перестраховики повинні менше приймати ризиків на перестрахування майнових ризиків, щоб максимізувати прибуток, незважаючи на привабливі ринкові тарифи. Чому так багато перестрахових компаній вирішують зменшити свою схильність до нестабільних ризиків катастроф у той час, коли такий бізнес обіцяє дуже високу прибутковість?

Дивлячись на те, які перестраховики вирішили зменшити портфель ризиків, це в основному компанії з великим досвідомта довгостроковою стратегією на ринку.

«Зараз ми не бачимо на ринку нових IPO, які прагнули б показати своїм інвесторам показники зростання», – зазначають аналітики. «Це більш зріла і досвідчена група, вони будуть віддавати перевагу довгій грі, скільки зможуть».

Крім того, у звіті зазначається, що міжнародні андеррайтери зараз набагато більш диверсифіковані, ніж вони були в минулому, а це означає, що традиційно орієнтовані на захист ризиків катастроф перестраховики, такі як Arch, RenRe, Everest і Axis, можуть розподіляти капітал на страхові або перестрахові компанії, а також між різні спеціальності перестрахування таким чином, що вони не могли зробити раніше.

Є занепокоєння щодо того, як жорстке ринкове ціноутворення може вплинути на доступ деяких страхових компаній до перестрахування. На думку аналітиків, доступ до перестрахувального капіталу може вплинути на адекватність цін та результати андеррайтингу.

Страховики потребують додаткового ліміту перестрахування

Goldman Sachs кажуть, що перестрахова галузь зараз знаходиться в найважчій частині ринкового циклу, який має тривати в наступному році. «Хоча первинний цикл страхування, ймовірно, почне помірно змінюватися, перестраховий захист природних катастроф продовжить дорожчати, ми перейшли від ринку, що загартується, до жорсткого ринку, а зміна клімату та інфляція можуть підтримувати цей жорсткий ринок протягом кількох років».

Аналітики Goldman Sachs, які дискутували із страховими компаніями, визначили, що жорстке ринкове ціноутворення може вплинути на інфляцію, капітал і перестрахування. «Загалом широка група компаній продовжує мати доступ до перестрахування для фінансування прибуткового зростання. Хоча на вартість перестрахування впливає ринок жорсткого страхування та інфляційний вплив у деяких напрямках».  | Фориншурер