Swiss Re презентував дослідження щодо стійкості Китаю до природних катастроф


Згідно з новим звітом Swiss Re Institute, стійкість до стихійних лих у провінціях Китаю зростає. Національний індекс стійкості країни до природних катастроф зріс до 9% у 2021 році з 8,1% у 2020 році та 7,6% у 2019 році, незважаючи на велику повінь у провінції Хенань у липні 2021 року.

Зростання стійкості Китаю до природних катастроф також сприяло зростанню стійкості Азії до природних катастроф до 6,2% у 2021 році з 5,8% у 2020 році.

Поліпшення стійкості в Китаї відображає розширення ринку страхування, крім страхування життя, зі стабільним зростанням комерційної нерухомості, що стимулюється як регулятивними зусиллями, так і більшою обізнаністю щодо захисту від природних катастроф.

Swiss Re Institute каже, що спільні зусилля урядів і страхових компаній щодо покращення профілактичних послуг, таких як системи раннього попередження, також є важливим внеском. Наприклад, у 2021 році під час повені в провінції Хенань онлайн-системи розпізнавання збитків допомогли в процесі подання претензій, і страховики спочатку взяли на себе відповідальність за раннє попередження та порятунок у цій події.

Середній провінційний індекс стійкості до природних катастроф нижчий, ніж національний рівень. Це означає, що багато провінцій все ще мають нижчу стійкість до цього ризику, ніж Китай загалом. Однак ця різниця скорочується до 0,95 пункту у 2021 році з 1,63 пункту у 2019 році, що свідчить про те, що захист стає більш узгодженим у провінціях.

Пекін і Шанхай є найбільш стійкими керованими муніципалітетами щодо ризиків природних катастроф, обидва індекси становлять майже 10%, хоча ці рівні все ще набагато нижчі, ніж середньосвітовий показник у 24,6%.  | Фориншурер