Глобальний ринок страхування кіберризиків продовжує зростати: +75% на рік


Глобальний ринок страхування кіберризиків продовжує зростати: +75% на рікПрямі премії, сплачені на ринку кібер-відповідальності, продовжували зростати в 2021 році, спостерігаючи зростання на 75%, що значно випереджає загальну індустрію страхування майна та страхування від нещасних випадків.

Кількість претензій зросла на 16%, а коефіцієнт збитковості лише незначно зменшився, незважаючи на значне підвищення тарифів на кіберстрахування. Ці цифри підкреслюють проблеми, з якими все ще стикається сегмент.

У звіті Cyber Liability Insurance Market: The Hardest of the Property/Casualty, зазначається, що деяке зростання в кіберпрограмі обумовлено загальним посиленням цін на комерційне страхування через побоювання інфляції та загальне ослаблення інвестиційного ринку.

Пандемія також висунула на перший план зміну робочого середовища та більшу потребу в кіберзахисті. Зростання криптовалюти, оперативність платежів і відсутність покупців на вкрадені дані також роблять програми-вимагачі набагато привабливішими для злочинного підприємства, збільшуючи потребу в охопленні.

Премії за окремими договорами кіберстрахування зросли на 95% у 2021 році, збільшившись до такої міри, що перевищили показник 2020 року. Протягом 2018 року більшість претензій, пов’язаних із кіберпрограмою, стосувалися пакетних договорів. Однак, згідно зі звітом, претензій щодо автономних полісів зараз більшість – і вони зростають. Окремі поліси частіше стають предметом претензій, враховуючи, що більш досконалі клієнти, які мають більше даних і фінансових ресурсів, зазвичай купують ці політики.

Незважаючи на постійне зростання кількості кібер-претензій у 2021 році, результати андеррайтингу кібер-страховиків все ще покращилися, про що свідчить прогнозований комбінований коефіцієнт у 91,8 у 2021 році, хоча оцінений комбінований коефіцієнт для окремих полісів був гіршим – 98,8.

Позитивні результати андеррайтингу значною мірою зумовлені сильним підвищенням тарифів, які перевищували в середньому 25% у кожному кварталі 2021 року.

Оскільки кібератаки стають все складнішими, AM Best очікує, що кібер-ринок ще деякий час залишатиметься складним. Загартований ринок і брак потужностей також зробили кептивів привабливим варіантом управління ризиками для корпорацій.

Кіберзлочинність стала популярною у 2021 році. Ці атаки підкреслюють невідкладність боротьби з кіберзагрозами, які вимагають від брокерів, андеррайтерів, генеральних агентів та клієнтів працювати разом, а також деяких законодавчих актів. Зростання частоти та серйозності атак програм-вимагачів свідчить про те, що страховики повинні бути більш активними.  | Фориншурер