Aegon продає свою 50% частку іспанського страховика Aegon Spain


Страховик Aegon оголосив про плани продати свою 50% частку в іспанському страховому спільному страховику з Liberbank Unicaja Banco після зміни контролю над Liberbank після його злиття з Unicaja Banco в 2021 році.

Валовий дохід від трансакції становить 177 мільйонів євро, що в 22 рази перевищує операційний результат 2021 року після оподаткування 50% частки Aegon.

Aegon Spain має намір передати чисті доходи Групі. Спільне страхове підприємство Aegon з Liberbank бере свій початок у 2008 році, коли Aegon створив спільне підприємство в Іспанії з Caja Cantabria, яка була однією з попередників Liberbank.

Він пропонує іспанським роздрібним клієнтам продукти ризику життя, заощадження та пенсійні продукти через банківські канали Liberbank.

Aegon запевняє, що продовжить розвивати свій бізнес в Іспанії та Португалії через свої ключові компанії з Banco Santander, а також через свої власні канали, які принесли значне прибуткове зростання протягом останніх років.

Очікується, що продаж 50% акцій Aegon Spain завершиться у другій половині 2022 року за умови схвалення регулятора.

У свою чергу, Unicaja очікує прибутку в розмірі 318 мільйонів євро від продажу контрольного пакету акцій пенсійного та перестрахового бізнесу після продовження альянсу зі страховою компанією Santa Lucia.  | Фориншурер