Міжнародна Торгова Палата та СК “Остра-Київ” підписали Угоду про співробітництво


23 березня 2004 року в приміщенні ІА “Укрінформ” відбулось підписання Угоди про співробітництво та координацію діяльності між Українським Національним комітетом Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine – Президент Володимир Щелкунов) та українською страховою компанією АСК “Остра-Київ” ( Голова Правління - Ігор Гордієнко).

Відповідно до положень Угоди, УНК МТП (ICC Ukraine) визначає компанію “Остра-Київ” базовим страховим партнером Комісії УНК МТП з питань банківських технологій, фінансових послуг та інвестиційної політики для опрацювання новітніх інструментів світового страхового та фінансового бізнесу, та внесення проектів законодавчих та нормативних актів з питань удосконалення регулювання ринку страхових послуг до органів державної влади України.

Основна мета - підвищення рівня довіри у фізичних та юридичних осіб України до вітчизняних страхових компаній, зміцнення їх авторитету і визначення ролі та гідного місця страхувальників у суспільстві.

Зважаючи на зміцнення ролі неурядових організацій в світі, зокрема МТП, та динаміку росту страхових компаній найдоцільнішими напрямками спільної діяльності ICC Ukraine та АСК “Остра-Київ” визначили:
1. Забезпечення діалогу з органами державної влади України та опрацювання заяв МТП щодо лібералізації торгівлі у сфері фінансових послуг та страхування в процесі вступу України до Світової організації торгівлі та її міжнародної економічної інтеграції;
2. Аналіз наслідків актуальних ризиків від тероризму після 11 вересня 2001р. в США та 11 березня 2004р. в Європі для індустрії страхування та ділового світу загалом, з метою опрацювання системи захисту від непередбачених екстремальних ситуацій.
3. Участь у формуванні точки зору світового бізнесу на хід міжурядових консультацій для забезпечення глобальної фінансової стабільності, використовуючи статус дорадчого голосу МТП в Комісії Секретаріату СОТ.
4. Участь у координації роботи Комісії УНК МТП з питань банківських технологій та страхування зі спеціальними органами МТП, з метою надання узагальнених пропозицій до Уряду України для удосконалення системи страхового бізнесу в цілому.

Для довідки
На сьогодні АСК “Остра-Київ” – універсальна страхова компанія, яка забезпечує страховий захист по всім видам ризиків та відома серед страхувальників та клієнтів як надійна компанія, якій довіряють тисячі клієнтів по всій Україні. З грудня 2003 року АСК “Остра-Київ” увійшла до складу Транснаціональної групи “Інгосстрах” з метою розширення клієнтської бази компаній-членів групи здійснення спільних проектів в області страхової та інвестиційної діяльності.

Український Національний комітет Міжнародної Торгової Палати (УНК МТП) було створено у серпні 1998 року за підтримки Кабінету Міністрів України. МТП – Світова організація бізнесу - діє з 1919 року та має дорадчий статус найвищого рівня при ООН.
Завданням УНК МТП є лобіювання інтересів вітчизняного виробника на світовому ринку, сприяння міжнародній співпраці й надходженню іноземних інвестицій. Він також покликаний забезпечувати повноцінну участь українського бізнесу у вивченні та формуванні новітніх глобальних економічних процесів і правил гри на міжнародних ринках.  forINSURER.com