Перший візит делегації OSFI у Східну Європу


В березні в Україні перебувала делегація Канадського регулятора фінансових установ (OSFI) на чолі з керуючим директором Міжнародної консультативної групи OSFI Кімом Норрісом. Це перший візит делегації OSFI у Східну Європу.
В рамках візиту було проведено презентацію OSFI, зокрема, методології нагляду за страховими компаніями. ”OSFI виконує функцію пруденційного регулятора щодо фінансових установ, включаючи банки та страхові компанії, — підкреслив під час презентації Кім Норріс. — Дуже важливим для ринку фінансових послуг є співробітництво між професійними асоціаціями та наглядовим органом, тому що ринок завжди іде на декілька кроків попереду регулятора”, — сказав він.
Члени делегації провели ряд зустрічей з Головою Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктором Сусловим, директором Департаменту страхового нагляду Держфінпослуг Володимиром Парнюком, Президентом Ліги страхових організацій Україні Олександром Філонюком, представниками Національного банку України, керівниками страхових компаній.
Результатом візиту стало рішення про подальшу співпрацю та налагодження систематичної взаємодії між Канадським регулятором фінансових установ, Держфінпослуг та ЛСОУ.
Першим кроком цієї співпраці стане візит представників Держфінпослуг до Канади.  | ЛСОУ