Акціонери змінили топ-менеджмент, склад Правління та Наглядової ради польської PZU SA


Акціонери змінили топ-менеджмент, склад Правління та Наглядової ради польської PZU SAВ правлінні найбільшої польської страхової компанії PZU відбулись кадрові зміни через зміни в Уряді Польщі. Топ-менеджери страховика, пов'язані з минулим Урядом, також залишили свої посади в правлінні компанії.

Наглядова рада PZU звільнила Беату Козловську-Хиле з посади президента компанії. Аніта Ельжановська стала тимчасово виконуючою об'язки президента, - йдеться у повідомленні PZU.

PZU зазначає, що 23 лютого наглядова рада компанії звільнила з правління Беату Козловську-Хиле, яка була президентом, а також членів правління: Ернеста Бейду (голова CBA у 2016–2020 роках), Малгожату Кот, Кшиштофа Козловського, Пьотра Новака (у 2021–2022 рр. міністр розвитку та технологій) і Малгожату Садурську (голова офісу президента у 2015–2017 рр.).

"Ухвали за апеляційними скаргами не містили відомостей про мотиви апеляційної скарги та набрали законної сили з моменту прийняття", - зазначили в PZU.

Повідомлялося, що водночас наглядова рада PZU прийняла рішення про делегування нових членів правління: Аніти Ельжановської – тимчасово виконувати обов’язки президента правління до призначення президента, але не більше 3 місяців; Міхала Берначика - тимчасово виконувати обов'язки члена правління строком на три місяці. Зазначено, що ці постанови набрали чинності з моменту їх прийняття.

Аніта Ельжановська – адвокат, яка закінчила юридичний факультет права та адміністрації Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні. Має понад 23 роки професійного досвіду в наданні юридичних консультацій та державному управлінні. У рамках власної юридичної компанії вона надає юридичні консультаційні послуги, зокрема: для процедур закупівель, корпоративних послуг і контрактів. Керувала проектами як експерт Європейського банку реконструкції та розвитку, була віце-президентом Офісу державних закупівель, директором Тендерного офісу Operator Logistyczny Paliw Płynnych Sp, у 2000-2007 роках працювала в Управлінні державних закупівель.

Міхал Берначик – юрисконсульт і професор Вроцлавського університету, працює на кафедрі конституційного права факультету права, адміністрації та економіки Вроцлавського університету. У 2003 році закінчив магістратуру права, у 2007 році здобув ступінь доктора права. Пройшов навчання на юридичних радників у Окружній палаті юридичних радників у Вроцлаві та практику в юридичній фірмі Szostek, Bar i Partnerzy у Вроцлаві, надаючи юридичні послуги установам державного управління та підприємцям. Він є зовнішнім експертом Управління аналітики Сейму Канцелярії Сейму Республіки Польща та працював постійним радником Комітету з конституційної відповідальності.

У середині лютого позачергові загальні збори PZU також змінили склад Наглядової ради страховика. Звільнили сімох членів ради та призначили дев’ятьох нових. До ради увійшли: Войцех Олейнічак, Міхал Йончинський, Адам Ушполевич, Аніта Ельжановська, Міхал Берначик, Філіп Горчица, Анджей Калета, Малгожата Куржинога та Анна Мачніковська.  | Форіншурер